הטיפול בזוג ילדים עם ASD - דילמות, מטרות והצלחות

דפנה רויטמן
קליניקה פרטית

לקות תקשורתית מופיעה ממקור ראשוני (אצל ילדים עם ASD) או באופן משני ויכולה להשפיע על מיומנויות התקשורת והשפה (לדוגמא אצל ילדים עם CP). הטיפול בזוג ובקבוצה נותן מענה לצרכים התקשורתיים והשפתיים של ילדים עם לקויות שונות על ידי מתן הזדמנויות ליצירת מגוון אינטראקציות חברתיות והפחתת תחושת הבדידות.
למנחה הקבוצה אתגר כפול: התייחסות פרטנית לילד ולמטרות הטפול בו, והתייחסות לתהליכים הקבוצתיים ולמטרות המשותפות לכל הילדים בקבוצה. בקבוצה מתקיימים יחסים הדדיים בין כל ילד למטפל ובין הילדים לבין עצמם. בסדנה נדון במודל "דרך הקבוצה", בהבדלים בין הטיפול הפרטני, הזוגי והקבוצתי, בקביעת מטרות טיפול פרטניות וקבוצתיות והדגמה מתוך מקרה של טיפול זוגי בילד עם ASD וילדה עם CP.
ביבליוגרפיה:
גולדהירש, א., וגנר, א. (2004) בואו נחשוב על זה מדריך לטיפוח תהליכים קוגניטיביים בגן הילדים ולקידום ילדים עם קשיים התפתחותיים. משרד החינוך , האגף לתכניות לימודים, האגף לחינוך קדם יסודי, האגף לחינוך מיוחד, הוצאת מעלות.
וגנר, ב. וגנר א. "דרך הקבוצה" עבודה טיפולית בקבוצות ילדים עם קשיים התפתחותיים (בהכנה)
ויס, ו., וגנר, ב., בורנשטיין, ר., וינברג, ח. (1997) טיפול קבוצתי לילדים. מקבץ. כתב העת הישראלי לטיפול קבוצתי. האגודה הישראלית לטיפולים קבוצתיים. העמותה הישראלית להנחיה וטיפול קבוצתיים. כרך 3.
זיו, י., ברהב, י. (2001) מסע קבוצתי. הוצאת גל בע"מ.
יאלום, י. עם לשץ, מ. (2006) טיפול קבוצתי תיאוריה ומעשה. הוצאת כנרת.
שרים-קליין, א. (2015) טובים השניים? הרהורים בנושא "טיפול בזוג" במסגרות החינוך התפרסם באתר:"פסיכולוגיה עברית"





.abstract-title-en_1 { direction="left"; }



Powered by Eventact EMS