למרות שבארץ ובעולם קיימת מודעות על חשיבות הקול כגורם לשמירה על תקשורת בין אישית, עדיין הדוברים מתקשים להבין איך לשמור על הקול שלהם במהלך כל חייהם. במיוחד, ישנן אוכלוסיות בסיכון גבוה שעלולות לפתח צרידות כגון אנשי חינוך, חזנים, זמרים, שחקנים, קריינים ואנשי מכירות עקב שימוש רב בקול במהלך יום עבודה. גורמים רבים משפיעים בשימוש לא נכון בקול ולכן, מיתרי הקול עלולים להימתח או להתכווץ יתר על המידה וכתוצאה מכך, הקול מתעייף .
(Greene & Mathieson 1989, Titze 1994 , Rebelo Pinho1998, Sataloff 1998, Behlau & Pontes 1999).
במהלך הסדנא נבין את עקרונות הפיזיולוגיה של מערכת הקול ובאופן חוויתי, הקהל ילמד את עקרונות תפקוד מערכת הנשימה ותאום הנשימה והדיבור. כמו כן, נלמד לפתח שימוש בתהודה קדמית ולהתאים את השימוש הנכון בקול לפי הפרופיל האישי של הדובר . במהלך הסדנא נלמד גם דרך מקרים קליניים, לפתח את החשיבה לפתרונות טיפול יעילים. שיטת טיפול בקול מבוססת על עקרונות של התאוריה "פונולוגיה כהתנהגות האדם" (אנבה 2009 (א,ב,ג), אנבה וטובין 2011) ועל התאמת העקרונות של התאוריה דרך שיטת טיפול "מלודי פון" (אנבה, 2015).
מטרות הסדנא הן לאתר סימנים והתנהגויות של בעלי מקצוע שונים כלפי שימוש לקוי בקולם וללמוד איך על קלינאי התקשורת להתאים טיפול יעיל וקצר זמן לשיפור איכות הקול.