השרות הצבאי אליו מתגייסים בני הנוער בישראל נתפס כשלב חיים מרכזי במסלול החיים הנורמטיבי. תהליך הגיוס הינו חובה לכלל אזרחי ישראל אולם במהלכו מקבלות קבוצות אוכלוסיות שונות פטור משירות בהתאם לקריטריונים אותם קובע הצבא. בשנים האחרונות, מתפתחת מגמה של הרחבת תהליך ההתנדבות לאוכלוסיות מגוונות. בין קבוצות אלו נמצאים צעירים המאובחנים על הספקטרום האוטיסטי בתפקוד הגבוה.הצבא פועל בדרכים שונות כדי לאפשר התנדבות, אולם לא ערוך לתת מענה לכלל הקבוצות המרכיבות אוכלוסייה זו להכינם לשרות הצבאי וכן לספק ליווי מתאים ומותאם.
תוכנית "חיבורים" של עמותת אפי, המתקיימת תוך שת"פ עם צה"ל ומשרד הרווחה באה לענות על צורך זה ולגשר על הפער הקיים בין הרצון להתנדב לבין ההתאמות הייחודיות הנדרשות הן לאוכלוסייה זו והן למסגרת הקולטת על ידי יצירת תוכנית הכנה וליווי מתאימה ומותאמת.
תוכנית ההתערבות מכוונת לשני מוקדים: המוקד הראשון הינו המתנדב עצמו והמוקד השני הינו המפקד הישיר של המתנדב בתוך המסגרת הצבאית. כל אחד ממוקדים אלו עובר הכנה לפני הכניסה לתהליך ומקבל ליווי בעת פרק ההתנדבות עצמו. פרק ההכנה כולל לימוד והתנסות בתכנים חברתיים ותכנים צבאיים הכרוכים זה בזה. עם הגיוס לצה"ל מקבל כל מפקד וחייל ליווי בהתאם לצרכים המתעוררים בפועל. המשתתפים ממשיכים להיפגש במסגרת קבוצתית כדי לעבד ביחד את החוויות מהשרות הצבאי. במהלך ההרצאה יוצגו נתונים עדכניים לגבי הנעשה בתוכנית.