מהו גמגום עבור האדם המגמגם - חוויה אישית

חנן גרף ירון לוטן
אמב"י - ארגון מגמגמים בישראל

קלינאי תקשורת הינם הסמכות המקצועית לטיפול בגמגום.
אורך ההכשרה התיאורטית שלהם כוללת לימודים של 4 שנים, המכינים אותם להתמודדות עם מגוון רב של בעיות דיבור, שפה, הגייה, הבנה והבעה ושאר לקויות תקשורת שונות. בנוסף, הם עוברים הכוונה והדרכה בסיסית ולאחר סיום לימודיהם, ממשיכים לטיפול.
במסגרת לימודי הפרעות בתקשורת, לומדים הסטודנטים 2 קורסים תיאורטיים בלבד העוסקים בטיפול בגמגום.
לאחר שיחות עם קלינאי תקשורת בכירים בישראל, המתמחים בגמגום, אנו סבורים באמב"י, שקלינאי התקשורת אינם מכירים מספיק מה עובר בראשו של מגמגם, ילד או מבוגר. הפן הרגשי-פסיכולוגי, אינו בא מספיק לידי ביטוי בטיפולים עם קלינאי התקשורת וזהו אלמנט מכריע, קריטי ואינטגרלי להצלחת טיפול בגמגום.
אנו באמב"י, רואים חשיבות מכרעת בכך שקלינאי תקשורת לא יפגוש מגמגמים בפעם הראשונה, כאשר יגיעו לטיפול. במסגרת זו, אנו עורכים הרצאות ופעילויות בשיתוף עם סטודנטים וקלינאי תקשורת במשך השנה.
אנו סבורים כי פעילות משותפת עם אישל"ה במסגרת הכנס השנתי, יביא לחשיפה משמעותית לאותם קלינאי התקשורת העוסקים בגמגום באופן רציף, לאלו הפוגשים במגמגמים במסגרת עבודתם ולאלו הרוצים לעסוק בכך.
לפיכך, אנו רוצים להציע הרצאה של אדם שמגמגם, שיסביר בצורה אישית, תוך כדי הדגמה, כיצד האדם שמגמגם רוצה וצריך שיטפלו בו. נראה כי הנושא השנה "למיד בחברותא: מחקר, קליניקה ומה שביניהם משתלב באופן מדויק באמור לעיל. נשמח למלא את הפער, בכל הקשור לגמגום, שעובר בין המחקר והאקדמיה ובין הטיפול בקליניקה.
אין מדובר על הרצאה תיאורטית, אלא הדגמה חיה של מהו גמגום עבור האדם המגמגם, איך הוא מתמודד איתו במשך היום, למה אבד האמון בין קלינאי התקשורת לאנשים המגמגמים, איך ניתן לשקם אותו, למה שיתוף פעולה בין קלינאי התקשורת לאמב"י הוא בלתי נפרד, למה אדם מגמגם חייב להיות בתוך קהילה והמפגשים עם קלינאי התקשורת הם רק חלק מהטיפול ולמה אדם מגמגם בסופו של דבר לא צריך שטף דיבור כדי להפסיק לגמגם.





.abstract-title-en_1 { direction="left"; }



Powered by Eventact EMS