רקע ורציונל
עד מחצית מאוכלוסיית העולם סובלת ממחלות כרוניות, המהוות עד 70% מההוצאה על בריאות. ניהול המחלה הכרונית דורש משאבים רבים מהחולה מהמטפל ומארגוני הבריאות. מטבעה של המחלה הכרונית לעורר סיטואציות יומיומיות עליהן נדרש החולה לקבל החלטה, כאשר הרופא המקצועי לא תמיד זמין לסייע בקבלת ההחלטות. האינטראקציה בין החולה לרופא המקצועי מתבצעת על בסיס פגישות מתוכננות חודשים מראש ללא קשר לצורך האמיתי העשוי להתעורר טרם המפגש או לא להתעורר בכלל.
מטרות
מערכת לינקרינג הינה מערכת מתקדמת המיועדת לאפשר מעקב וניטור המצב הבריאותי של המטופל ע"י המטפל שלו באופן מהימן תוך שהיא מציעה תמיכה למטופל, לבני משפחתו ולמטפל בכל מה שנדרש כדי לשמור על בריאות המטופל באופן הטוב ביותר, האמין ביותר והיעיל ביותר. המערכת שפותחה הינה מערכת תומכת החלטה האוספת ומנתחת מידע מהמטופל מהמטפל ובני משפחתו מהמחשב מהטלפון החכם והמגליון הרפואי שלו, ומסייעת לארגון למטפל למטופל ובני משפחתו בניהול המחלה הכרונית.
שיטות
המערכת הותאמה בשלב הראשון לסיוע באבחון ומעקב אחר ילדים עם הפרעות קשב. המיקוד במחלות כרוניות בילדים בשלב הנוכחי נעשה כיוון שאנו מצפים שהורים לילדים יהיו נגישים יותר לאימוץ טכנולוגיות חדשות. הפרעות קשב הינן הסיבה השכיחה ביותר בילדים לרישום טיפול תרופתי כרוני. האבחון של הפרעות קשב דורש איסוף וניתוח של מידע רב הן מההורים והן מצוות בית הספר המסרבלים את תהליך האבחון.
מסקנות ותובנות
המערכת המוצגת בכנס עוררה עניין רב בקרב רופאים המטפלים בהפרעות קשב וכעת אומצה על ידי קופת חולים כללית. המערכת החלה את צעדיה הראשונים בקרב משתמשים פרטיים.
תרומה והשלכות להמשך
המערכת המוצגת מאפשרת כלים גנריים לאבחון ולמעקב אחר מטופלים עם מחלות כרוניות, שיקלו על המטופל המטפל וארגוני בריאות.