ההרצאה תעסוק בפני המרחב, דרכי הופעתו והמשמעות שלו בסיפור רחב הזונה (יהושע ב; ו). בסיפור מתבלטת נוכחות של מושגי מרחב שונים כגון: העיר יריחו, בית רחב הזונה בקיר החומה, הגג, החלון, השער, מעברות הירדן וההר. נוכחות זו מדגישה את הרלבנטיות שלהם במערך הסיפור.
מונחי מרחב בעולם ובטקסט קשורים לתשתיות הפיזיות למערכת היחסים ולצורות הארגון הכוללות של נקודות ציון. בממדי המרחב מתקיימות זיקות, חלקן ברורות וגלוית, חלקן סמויות ומובלעות בין מיקומים, דימויים מרחביים וסביבות חיים. קיים קשר בין האספקטים המרחביים של העולם המיוצג בטקסט לבין נוכחות מנטלית, תרבותית. סיפור רחב הזונה הוא אחת הדוגמאות לקשר הבלתי ניתק שבין האספקטים המרחביים של העולם המיוצג בטקסט לבין שאלות של זהות אשר דרכן ניתן לראות כיצד מתחבר הפרט לעולם. למשל, רחב היא דמות לימינאלית, בשל השתייכותה ליסודות שוליים בחברה. בהתאמה, ביתה נמצא אף הוא במרחב לימינאלי, בקיר החומה. החומה מקיפה את מרחב פנים העיר ונמצאת במגע עם הפנים והחוץ של העיר, לפיכך היא אתר לימינאלי.
בהרצאה זו אציע קריאה מרחבית בסיפור, אציג תמונה שלמה של תפקידי המרחב ותפיסות המרחב בסיפור על ידי בחינה מעמיקה של שלושת המרחבים המוזכרים בו: מרחב הבית, המרחב היישובי ומרחב החוץ. כמו כן איעזר בקריאה זאת על מנת לשפוך אור על תפיסות המרחב של המקרא.