רקע
במרכזים רבים בעולם, הטיית השתן uשחזור השלפוחית לאחר כריתה רדיקלית של השלפוחית בסיוע רובוט (RALRC) נעשים בלפרוטומיה. בעבודה זו נציג תיאור שלבי הניתוח ודגשים כירורגיים בהטיית השתן intracorporeal ובסיוע רובוט.
שיטות וחומרים
הניתוח מבוצע בסיוע שלושה פורטיים רובוטיים 8מ"מ, פורט-מ"מ12 למצלמה ממוקם-7ס"מ קראנילית לטבור, ופורטים 12 ו-15מ"מ לעוזר.
השופכנים מבודדים קראניאלית מגובה הפרמנטוריום ודיסטלית מנותקים לאחר הנחת המולוק בסמוך לשלפוחית. שליטה על מדממים, שליחת קצוות לחתך קפוא, הכנסת feeding tube 5FR לשופכן וסגירה עם המולוק.
העברת השופכן השמאלי מתחת לסיגמא, בגובה הפרמונטוריום, בסיוע מכשיר double fenestrated בזרוע השלישית והסטת פריטונאום אחורי ע"י העוזר. ביצוע ספטולציה של קצוות השופכנים וחיבור שני השופכנים בשוליים מדיאלים, ע"י ויקריל 4-0 ממושך.
הפרדת מוליך מעי דיסטלי כמקובל והשקת קצוות מעי צד לצד, בעזרת ATW 45mm EndostaplerTM כפולים.
השקת שוליים לטרליים של שופכן ימני לקצה פרוקסימלי של לולאת המוליך. הכנסת סטנטים 1J והעברתם במוליך. השלמת השקת שוליים לטרליים של שופכן שמאלי, ע"ש WALLACE ע"י ויקריל 4-0 ממושך.
תפיסת קצה דיסטלי של לולאת המוליך ע"י גרספר ננעל דרך פורט רובוטי בבטן ימנית במיקום הסטומה.
ניתוק הרובוט, הרחבה של פתח הפורט היעודי לסטומה, הוצאת קצה המוליך עם קצוות הסטנטים ויצירת סטומה כמקובל.
תוצאות
מנובמבר 2015 ועד ספטמבר 2016, בוצעו 16 ניתוחי RALRC במחלקתנו. כל הניתוחים בוצעו ע"י מנתחת עם נסיון של מעל 850 ניתוחי רובוט וכ 40 RALRC . הטיית שתן עם מוליך בוצעה ב 11 חולים וב 5 חולים בוצע שחזור של השלפוחית, ארבעה ראשונים בלפרוטומיה ואחד בסיוע רובוט.
מסקנות
ביצוע הטיית שתן intracorporeal הינה אפשרית ומצריכה שילוב של מיומנות כירורגית רובוטית ועוזר עם יכולות לפרוסקופיות.