רקע: נטילת ביופסיות באמצעות שילוב ממצאי TRUS-mpMRIמתקבלת כשיטת הבחירה בקרב גברים עם ביופסיות שליליות בעברם או במעקב פעיל עקב סרטן ערמונית עם מאפייני ממאירות טובים עד בינוניים.
המטרה: להציג את הנסיון הראשוני של מחלקתנו בנטילת ביופסיות FUSION בגישה טרנספרינאלית באמצעות מערכת BIOJET ולברר ערכן המוסף.
שיטות: עשרים ושבעה גברים עברו ביופסיות בגישה טרנספרינאלית, לאחר סימון איזורים חשודים בmpMRI, הדגימות הראשונות כוונו אל האיזורים החשודים, בנפרד הושלמו דגימות אקראיות בגישה טרנספרינאלית.
תוצאות: מתוך 27 המטופלים 15 אובחנו עם ממאירות – 4 עם גליסון 8, 3 עם גליסון 4+3, 3 עם גליסון 3+4 ועוד 5 עם גליסון 6 (37% גליסון 7 ומעלה).
מתוך שמונה-עשר גברים עם ביופסיות שליליות בעברם, אובחנו תשעה עם ממאירות, מתוכם 7 עם גליסון 7 ומעלה.
תשעה מהמטופלים הופנו לביופסיה כחלק ממעקב פעיל עקב ממצא של גליסון 6 מינימלי בעברם, אחד אובחן עם גליסון 8, שניים עם גליסון 3+4, שלושה עם גליסון 6 ושלושה נוספים עם ביופסיה שלילית.
בהשוואת תוצאות הFUSION לעומת הביופסיה האקראית עולה כי בתשעה מקרים תוצאת הFUSION היתה חמורה ומשמעותית יותר: גליסון גבוה יותר או מחלה שאתית לעומת ביופסיה שלילית.
מסקנות: טכנולוגית הFUSION סייעה לזיהוי ממאירות ערמונית במחצית מהגברים עם ביופסיות שליליות קודמות. בשליש מקרב הגברים במעקב פעיל הטכנולוגיה העלתה ממצא המחמיר את אבחנתם. השימוש בגישה זו מאפשר אבחנת ממאירות משמעותית בקרב אוכלוסיות אלו באחוזים דומים לביופסיה טרנספרינאלית רוויה רנדומלית עם הכוונה קוגניטיבית לפי ממצאי mpMRI ובנטילת פחות גלילי רקמה.