מאז פרוץ המלחמה בסוריה, מועברים חולים ופצועים רבים ממדינה שסועה זו לטיפול בצפון ארצנו.
עד כה (10/2013-8/2016) טופלו במרכזים זיו והגליל 1646 נפגעים, רובם לאחר טיפול ראשוני בסוריה. שלושים וחמישה מהם אושפזו ישירות במח` לאורולוגיה. דיווח זה אינו כולל מטופלים עם פגיעה אורולוגית שאושפזו לראשונה במחלקות אחרות. המטופלים, כולם גברים, בגילאים 0-65 (ממוצע 26.5) שנים. שישה-עשר סבלו מפגיעות רב מערכתיות ועברו לפחות לפרוטומיה אחת טרם קבלתם. ממוצע משך האשפוז היה 22 יום.
ההפניות היו עקב חבלת כליה דרגה IV (2), פגיעות בשופכן (9), פגיעות בשופכה (9), אצירת שתן עקב חבלת גב לאחר נפילה מגובה (2) ואחד-עשר מטופלים ללא טראומה אורוגניטלית: תינוק בן יומו עם Bladder Extrophy, ילד עם מגה-אורטר ענק וכליה לא מתפקדת, ילד עם היצרות במוצא אגן הכליה, ילד לבירור דלקות חוזרות בדרכי השתן, ילד עם תמירות אשכים, גבר עם TCC חודרני, מבוגר עם אצירת שתן בשל ערמונית חוסמת וחמישה עם מחלת אבנים בדרכי השתן.
כל המטופלים עברו הערכה ראשונית מהירה וטיפול או המשך בירור בהתאם לחומרת הפציעה. כך למשל בטראומה של הכליה אחד טופל שמרנית, אצל השני בוצעה אמבוליזציה מילעורית של עורק מדמם; בפגיעות שופכן כולם טופלו ראשונית ע"י התקנת נפרוסטומיה, אחד נותח, שלושה זומנו אך לא הגיעו לתיקון ניתוחי דפיניטיבי של השופכן; קרעים בשופכה טופלו בחלקם ע"י השקה ראשונית.
לסיכום, רוב המפונים היו עם פציעות חודרניות מגוונות. כולם מוערכים מיידית ע"י צוות מולטי-דיציפלינרי. עשרה טופלו דפיניטיבית באשפוז הראשוני, תשעה לא חזרו להמשך טיפול מתוכנן, והשאר לא נזקקו להתערבות כירורגית מיידית. במטופלים המפונים מסוריה קיימת בעיה של מידע טרום אשפוז ושל המשך מעקב וטיפול.