הקדמה: Renal-Oncocytoma(RO) הם גידולי כליה שפירים בעלי פוטנציאל ממאירות מינימלי. עם זאת, תכונותיהם ופוטנציאל האגרסיביות של גידולי כליה ממאירים בעלי מאפיינים אונקוציטיים (Oncocytic-Renal-cell carcinoma) לא לחלוטין ברורים. מטרת המחקר הנוכחי היא לבחון את המאפיינים הקליניקו-פתולוגיים והתוצאים האונקולוגיים של קבוצת הגידולים האונקוציטיים(ORCC) בהשוואה לקבוצת ה RO וגידולי Renal-cell Carcinoma(RCC).
שיטות: נסקרו נתוניהם של כל החולים אשר עברו ניתוחי כריתת כליה בין השנים 1988-2013 בשל תהליך תופס מקום. במחקר נכללו המטופלים בהם בדו`ח הפתולוגי צוינו אחד מהמונחים הבאים:RCC; Oncocytoma, Oncocytic-neoplasm, RCC with oncocytic-features. זמן המעקב החציוני היה 74 חודשים (IQR:43-117). המשתנים הדמוגרפיים, הקליניקו-פתולוגיים והתוצאים-האונקולוגיים הושוו בין הקבוצות על ידי אנליזה רבת-משתנים ושיטת Kaplan-Meier.
תוצאות: קבוצת המחקר כללה 1297 מטופלים (RO-122, ORCC-16, 1159-(RCC. בהשוואה בין הקבוצות לא נמצאו הבדלים במאפיינים הדמוגרפיים (גיל,מין,מחלות רקע), והקליניקו-פתולוגיים (שיעור גידולים מרכזיים/הילריים/מולטיפוקאליים), סוג הניתוח(כריתה רדיקלית/חלקית) או הגישה הניתוחית (פתוחה/לפרוסקופית). אולם נמצא כי הגידולים בקבוצת ה- RO היו קטנים משמעותית (3.6 ס"מ)מאילו בקבוצת ה-ORCC(4.7 ס"מ) וה-RCC(4.6 ס"מ),P בהשוואת התוצאים האונקולוגיים, לא הודגם הבדל מובהק בשרידות הכללית או הספציפית או שיעור התקדמות-המחלה בין קבוצת ה-RO וה-ORCC. בקבוצת ה-ORCC,חולה אחד פיתח גרורות, אולם אף חולה לא נפטר. בקבוצת ה- RO, מטופל בודד חווה הישנות מקומית. בקבוצת ה- RCC 56 מטופלים(4.8%) נפטרו על-רקע RCC, 77(6.6%) חוו הישנות מקומית ו 88(7.6%) חוו פיזור גרורתי. השרידות הכללית והשרידות הספציפית למחלה, היו נמוכות באופן מובהק בקבוצת ה- RCC בהשוואה לקבוצות ה- RO וה- ORCC(P<0.001).
מסקנות: על-פי הנתונים המוצגים, גידולים ממאירים בעלי מאפיינים אונקוציטיים הינם בעלי פוטנציאל ממאירות ותוצאים אונקולוגיים דומים יותר ל-RO מאשר ל-RCC . למטופלים עם גידולים בעלי מאפיינים אונקוציטיים ניתן להמליץ על מעקב.