הקראת סיפורים בגיל הילדות תורמת להתפתחות הילד מבחינות קוגניטיביות, רגשיות, לשוניות ועוד. הקראת סיפורים בגן נעשית על בסיס יום יומי על ידי הגננות בכל המגזרים.
לספרות הילדים פוטנציאל רב. לשם מימוש פוטנציאל זה, הילדים בגן הילדים זקוקים לתיווכה של הגננת, ולצורך כך יש לפתח אצל הגננת תפיסה המכירה באיכויות הפואטיות והרגשיות שבחשיפה לספרות ילדים איכותית לא רק כאמצעי מחנך בלבד, או כתוצר שולי מבחינה אמנותית.
החינוך הממלכתי דתי הינו חינוך ממלכתי, אלא שחינוכו הוא בעל אופי ותוכן דתיים.הנחת המחקר היתה, שלעתים, בבואה לבחור ספרות ילדים לילדי גנה, תחווה הגננת הדתית התנגשות בין הקריטריונים האסתטיים-פואטיים לבין הקריטריונים המוסריים-דידקטיים לדוגמא: במקרה של ספר ילדים המוגדר "איכותי" בו יהיו איורים של ילדים בלבוש לא צנוע או מתנשקים . במקרה של התנגשות כזו, הגננת הדתית תבחר ביצירה שעונה על הקריטריונים המוסריים–דידקטיים, כלומר סיפור שהערכים שלו מתאימים לגננת ולגן, או בעל מסר דידקטי שמתאים לילדי הגן, גם אם הסיפור שאותו היא בחרה נחות מבחינה ספרותית.
מטרת המחקר היתה, לבדוק מהם הקריטריונים לפיהם בוחרת הגננת הדתית את הספרים לילדי גנה.המחקר בוצע ע"י חלוקת שאלונים ל גננות המלמדות ב גני הממ"ד.
הממצאים מלמדים כי ספרות הילדים נתפסת בידי כל הגננות כמקור זמין ללמידה על נושאים דתיים, חגים ועונות השנה, להקניית ערכים ולמפגש עם התרבות העברית. כמו כן, מסתבר שהקריטריון האסתטי פואטי-היינו האיכות הלשונית של הספר, איכות האיורים והמבנה הסיפורי נמצאים בתחתית סדר העדיפות של גננת הדתית. ממצאי המחקר מלמדים על חשיבותה של התמקדות של תכנית ההכשרה להוראה לגיל הרך בביסוס הידע בספרות ילדים, ועל הצורך בהמשך הפיתוח הפרופסיונאלי של הגננת הדתית בתחום ספרות הילדים.