העבודה במסגרות החינוך המיוחד - בבתי הספר ובגנים, כוללת אתגרים שונים עבור קלינאית התקשורת. אחד מהם הוא האפשרות לקיום טיפול קבוצתי. בסדנה נגלה יחד את החשיבות בטיפול הקבוצתי, וכיצד ניתן לבצעו בצורה הטובה והמקצועית ביותר בתנאים הנתונים.
נדון ביתרונות ובחסרונות של הטיפול הקבוצתי במסגרת החינוכית, לעומת טיפול פרטני. נדבר גם על הטיפול הזוגי ומאפייניו. נענה על השאלות: מדוע שקלינאית התקשורת תבחר לקיים טיפול קבוצתי? האם זהו אילוץ או ברכה? מי המרוויח מהטיפול הקבוצתי? כיצד ניתן לשלב יעדים אישיים (כפי שנכתבים בתוכניות הלימוד האישיות של תלמידי החינוך המיוחד) בעבודה קבוצתית? האם לטיפול הקבוצתי יש לכתוב יעדים שונים? כיצד מקיימים טיפול קבוצתי במסגרת החינוכית, בתחומי השפה והתקשורת, הלכה למעשה?
נשוחח גם על עבודת צוות במסגרות החינוך המיוחד, וכיצד היא מתקשרת לטיפול הקבוצתי (חברי צוות נוספים, הובלה בטיפול, משמעויות שיתוף פעולה עם אנשי צוות שונים).
נתנסה בעבודה שיתופית בבניית קבוצה טיפולית, תוך לקיחה בחשבון של שיקולים שונים - מקצועיים-טיפוליים, חינוכיים, מערכתיים ולוגיסטיים.
במהלך הסדנה יינתן מקום להבאת דילמות ותיאורי מקרה קצרים של המשתתפים, ויתקיים סיעור מוחות משותף בהתאם לתכנים שיועלו (בכפוף למגבלות משך הסדנה).
הסדנה תעסוק בעיקר בקיום קבוצות טיפוליות בגני החינוך המיוחד (בדגש על גנים שפתיים והתפתחותיים) ובכיתות חנ"מ היושבות בבית ספר רגיל (כיתות קטנות).
נסכם את הסדנה בניסוח משותף של קווים מנחים להפעלת קבוצה טיפולית במסגרת החינוכית.