"מה שרואים מכאן.. רואים משם קצת אחרת" - סדנה חווייתית וייחודית להרחבת נקודות המבט של מטפלים והסתכלות אחרת על תמונת המציאות (Reframing) באמצעות צילום בטלפון הנייד

עירית גיל
מאמנת אישית לבריאות ומנחת סדנאות, קליניקה פרטית

מנחה: עירית גיל, תואר שני בעבודה סוציאלית MSW, מנחת סדנאות ומאמנת אישית בתחום הבריאות. בעלת ניסיון רב שנים במערכת הבריאות כעובדת סוציאלית ובתפקידי ניהול שונים, תוך עבודה משותפת עם מקצועות הבריאות.

תוכן הסדנא: הסדנה מתמקדת בהתבוננות על המטופל מנקודות מבט חדשות, בהמחשה ויזואלית, באמצעות הטלפון הנייד. המשתתפים מתנסים בצילום אובייקטים במגוון דרכים. ההתנסות והתובנות המופקות ממנה מספקות לקלינאי התקשורת ערך מוסף וייחודי בהקשר של הזירה הטיפולית.

מטרות:

  • התבוננות נוספת מנקודות מבט חדשות ומפתיעות על המטופל. התבוננות זו מסייעת למטפלים להתבונן באופן שונה, מרענן ויצירתי, על המטופל ובהתאם לכך לגזור דרכי פעולה בצמתים כגון: חוסר היענות של המטופל; תקיעות בטיפול; מטופל "מאתגר"; קושי בתקשורת אפקטיבית עם המטופל; הבנה ויזואלית של חווית המטופל המתמודד עם מצב בריאות מאתגר;
  • כלי המסייע למטפל לעבוד עם המטופל על הרחבת נקודות המבט שלו על המציאות אתה הוא מתמודד, ובהתאם לכך לגייס מוטיבציה והנעה לפעולה: במצבים כגון חוסר היענות או קושי בהתמדה; תפיסה נמוכה של "מסוגלות עצמית".
  • הדגשת ערך ה"בחירה" וניהול עצמי של חיי/בריאותי: עד כמה המטופל מוכן ורוצה לצאת מאזור הנוחות ולהיפתח לאפשרויות נוספות להתמודדות ולפעולה.

חשיבות הסדנא והרלבנטיות למקצוע:

קלינאי התקשורת מלווים מטופלים במצבי בריאות מגוונים. התהליך הטיפולי מלווה לעתים בסוגיות כגון מידת ההיענות של המטופל, היכולת לחולל שינוי, תקשורת מטפל-מטופל, תחושת תקיעות בטיפול ועוד. הצילום מהווה כלי ויזואלי חווייתי עוצמתי ומידי. כמה מהעקרונות והמושגים המרכזיים שלו עשויים לספק תובנות חדשות בהקשר של הסוגיות הללו כגון: מרכיב הבחירה של הצלם – נקודת המבט להתבוננות; מה נכנס ל"פריים" ומה נשאר מחוצה לו; פוקוס: מהו הנושא שבמרכז ומה מטושטש; זום אין/זום אאוט.

הסדנא מאפשרת למשתפים לחוות את הסוגיות תוך התנסות ייחודית ומעצימה שמהווה כלי "עוקף תודעה" וחשיבה יצירתית "מחוץ לקופסא". בנוסף, השיתוף בקבוצה מאפשר הרחבה נוספת של נקודות המבט וגיבוש תובנות מגוונות ומקוריות.









Powered by Eventact EMS