בשנים האחרונות קיימת הסכמה בקרב חוקרים ואנשי מקצוע, שעבודה שיתופית רב מקצועית הפכה להיות מרכיב חשוב באופן מיוחד בתכנון העבודה ובעבודה היום יומית במקצועות החינוך והבריאות. שיתוף פעולה המתקיים בעבודתם של מומחים מתחומי מומחיות שונים (אנשי טיפול, חינוך ופרא רפואיים), הינו עולם עשיר של תהליכים חברתיים ומסגרת מורכבת של פעילות.
המחקר המוצע לכנס, הינו מחקר אתנוגראפי - אשר עקב אחרי פעילותם של קלינאי תקשורת ומחנכים בבית ספר לחינוך מיוחד. אוכלוסיית המחלקה כללה ילדים ונוער עם לקויות התפתחותיות. מטרת המחקר הייתה לבחון כיצד מתקיימת בפועל, בחיי היום יום עבודה שיתופית של קלינאי תקשורת ומחנכים, ומה ניתן ללמוד על תרבות העבודה השיתופית של צוות זה? נתוני המחקר נאספו במהלך שנה של תצפיות בלתי פורמליות ו120 תצפיות פורמליות על ישיבות קלינאי התקשורת והמחנכים. בנוסף, התקיימו 30 ראיונות אתנוגראפיים חצי מובנים, במטרה לחשוף את: מחשבותיהם ותפיסותיהם של אנשי המקצוע בנושא הנחקר. כמו כן, נערכו "שיחות מסדרון" – Corridor Conversation, ושיחות מזדמנות- Sidewalk Activities. למחקר היו ארבעה שלבים: תצפיות באינטראקציות ורבליות, תצפיות חוזרות וראיונות סביב רכיבי שיתוף הפעולה שנחשפו, הצגה אתנוגראפית של הווייתם הפנומנולוגית של הפועלים – ידע ממדרגה ראשונה, וחקירה אנליטית ביקורתית של הרכיבים- ידע ממדרגה שנייה.
הידע ממדרגה ראשונה חשף מודל אתנוגראפי-יישומי לשיתוף פעולה. במודל נחשפו ההיבטים הבאים של שיתוף פעולה: הנושא סביבו נסב שיתוף הפעולה, קטגוריות המידע, מיקוד המידע ואופי שיתוף הפעולה, סוג השיח ואופרציית השיתוף. הידע ממדרגה שנייה חשף שלושה סוגי הסכמות המתקיימים בעבודה המשותפת של הצוות הרב מקצועי כמו גם את אזור "אי הנחת" של המומחים. בהרצאה אציג את המודל האתנוגראפי, ההסכמות ואזור אי הנחת של הצוות הרב מקצועי. בנוסף, אדון בהשלכות הפרקטיות העולות מן הממצאים לחינוך לעבודה משותפת במקצועות הבריאות .