קיימים חילוקי דעות בקרב אנשי מקצוע בתחום שיקום השמיעה, לגבי מועד ההתאמה המומלץ של מערכת FM בקרב ילדים לקו"ש. ישנם הממליצים להתאים מערכת FM לילד החל מהשלב בו הילד מתחיל לשהות במסגרת חינוכית. מנגד, ממצאים חדשים בספרות מצביעים על יתרונות משמעותיים בשימוש במערכות FM בגיל צעיר. במחקרים של 2008 , Thibodeau ו-Mulla et al, 2013 עלה, כי תינוקות וילדים צעירים שהשתמשו במערכת FM בביתם על בסיס קבוע, התקדמו באופן משמעותי בהתפתחות השפה בהשוואה לילדים שלא השתמשו במערכת FM בביתם.
בהתבסס על נתונים אלו, עלה הצורך לערוך מחקר פיילוט בקליניקה שלAV ישראל, על מנת לבחון את ההשפעה שיש לשימוש במערכות FM בגיל צעיר ולגבש החלטה מושכלת לגבי מועד ההתאמה המומלץ. ההזדמנות התאפשרה בזכות המעורבות המשמעותית של הורי הילדים המטופלים בשיטה השמיעתית-מילולית, אשר בין עקרונותיה המרכזיים שותפות ההורים בתהליך השיקום השמיעתי של ילדיהם.
עשרה ילדים השתתפו במחקר, כאשר גילאי הילדים נע בין 11 חודשים ל 4.7 שנים. המחקר בוצע בשני שלבים, כאשר בשלב ראשון שאלת המחקר התמקדה בהשפעה שיש לשימוש במערכות FM על התפקוד השמיעתי והתקשורתי של ילדים צעירים והוריהם. לצורך המחקר, התבקשו ההורים להשתמש במערכות בסביבה הביתית ולדווח על רשמיהם בשאלון. תוצאות המחקר מצביעות על יתרון משמעותי בשינוי התנהגות ההורים, אשר הגבירו את כמות המלל שהופנה לילדם בעת השימוש במערכת FM. בנוסף, נראה שיפור בקרב הילדים בפרמטרים שונים של ערנות שמיעתית, אינטראקציה בזמן רעש, ביצוע והבנה של הוראות, וכן שיפור ביכולת הריכוז והפחתת המאמץ של ההקשבה.
לאור ממצאים אלו, מומלץ לשקול המלצה להתאמת מערכתFM בתקופת ההתאמה הראשונית של מכשירי שמיעה בקרב תינוקות וילדים צעירים. בנוסף, הורחב המחקר לשלב נוסף ובו נבדקו שינוים במודעות ובדפוסי התנהגות של ההורים המשתתפים, כתוצאה מההיכרות עם מסקנות המחקר והמלצות הצוות המקצועי.