מטרה: בניית הליך עבודה אחיד להעברת מידע בין אנשי צוות העוסקים בטיפול במטופל עם הפרעות בליעה, לבטיחותו של המטופל וליעילות הטיפול.
רציונאל: הפרעה בתהליך הבליעה עלולה לגרום לפגיעה באיכות החיים ואף לסיבוכים קשים החל מפגיעה בצרכים התזונתיים, דלקת ריאות ועד חנק או מוות. לבית לוינשטיין מתקבלים מטופלים רבים הסובלים מהפרעות בליעה, ברמות חומרה משתנות, והטיפול בהפרעות הבליעה מערב אנשי צוות שונים: רופאים, סיעוד, קלינאיות תקשורת ודיאטניות. הטיפול הרב- צוותי מחייב העברת מידע מדויקת ומתוזמנת בין אנשי הצוות כדי להבטיח את בטיחות המטופל ויעילות הטיפול. בשל חשיבות הנושא עלה הצורך בהבניה שיטתית של הליך הטיפול ומדידתו על פי עקרונות מוגדרים תוך שיתוף פעולה.
שיטה: הקמת קבוצת עבודה רב- סקטוריאלית הכוללת צוות רפואי וסיעודי, קלינאית תקשורת ודיאטנית, אשר בחנה את נקודות התורפה בתהליך העברת המידע בין הסקטורים השונים בתחום הטיפול במטופל עם הפרעות בליעה. בהתאם לכך, נבנתה מפה טיפולית הכוללת את רצף הפעילויות וההתערבויות בגינן, תוך השענות על ההנחיות המקומיות של כל סקטור. נבנה מערך הטמעה של התהליך בהתאם לצורך ונקבעו מספר מדדי איכות הבוחנים אם אכן התהליך משפר את יעילות התנהלות הטיפול. לאורך התהליך ניתנה הדרכה עקבית לצוות הסיעוד, קלינאיות התקשורת והדיאטניות.
ממצאים: כיום, אנו נמצאים בעיצומו של תהליך הטמעת המפה הטיפולית. עם זאת, כבר בשנת 2015 נצפתה מגמה חיובית באיתור וטיפול במטופלים עם הפרעות בליעה.
מסקנות: השיפור באיתור וטיפול במטופלים עם הפרעות בליעה הינו פרי התערבות אינטנסיבית בסקטורים השונים תוך הדגשת חשיבות הנושא.