ההרצאה תדון בפשר עלייתו של נושא הרב-תרבותיות בעולם ובישראל. ישראל הינה חברה שמתקיימים בה מגוון תרבותיות, היהודית מערבית, היהודית מזרחית, הערבית, הרוסית, האתיופית והחרדית. השאלה האם מדובר בחברה רב תרבותית, או בחברה של מגוון תרבויות? ומה ההבדל בין השניים?
בהרצאה אדון בנושא הרב תרבותיות, ובאתגר שבמפגש הרב תרבותי, ובניהול האפקטיבי למפגש זה.
בכדי שהמפגש הבין תרבותי יתרום להתפתחות ולהעשרה של הצדדים שמנהלים אותו, קיימים תנאים לאופן בו הוא אמור להתנהל. סוגיה זו היא חשובה עבור כל פרט בחברה אולם היא בחשיבות ייחודית כשמדובר במפגש בין מטפל למטופל, במיוחד בתחומי טיפול שבהם קיימים מרכיבים רגשיים.
בהרצאה יוצגו מודלים שונים של ניהול קשר טיפולי בין תרבותי. ישנם מודלים שידגישו את ה רקע התרבותי כגורם דומיננטי ואחרים שיציגו את הפן האוניברסלי כגורם דומיננטי. יידונו נקודות החוזקה והחולשה של כל אחד מהמודלים. בהמשך יוצג המודל האופטימלי שלפיו ניתן יחס לפן האוניברסלי ולפן התרבותי של המטופל ולהתנהלות המטופל בקונטקסט התרבותי שלו.
המפגש הערבי-יהודי בטיפול הינו מפגש ייחודי. הוא גם מפגש בין תרבותי אבל גם מפגש בין מטפל ומטופל אשר משתייכים לעמים שנמצאים בקונפליקט לאומי. הרבה פעמים טיפול זה מתקיים במצבים של מלחמה בין העמים. ההרצאה תדון בהתמודדות המטפל עם סיטואציות טעונות אלו. איך המטפל יכול לנהל את הטיפול תוך הימנעות מהכחשת המציאות, אבל גם תוך הגנה על חדר הטיפול כך שהמציאות לא תחדור באופן בלתי נשלט לתוכו, ותתערב בקשר הטיפולי. יידונו האתגרים שעומדים בפני המטפל, (והמדריך) היהודי במפגש עם מטופל/המודרך הערבי וההפך.
בהרצאה יועלו האתגרים וגם יוצעו דרכי ניהול והתמודדות. אין מדובר רק בלמידה טכנית אלא באתגרים רגשיים עמוקים שהמטפלים נושאים אתם בהיותם לא רק מטפלים אלא גם בני אדם.