מבחן מיל"ל (מדידה של ידע לשוני בלאדינו) הוא מבחן שמטרתו ניסיון לאמוד ידע לשוני בקרב אלה המתקראים `דוברי לאדינו` בישראל. למבחן כמה שאלונים, שבהם הנמדדים נדרשים למסור פרטים אחדים על אודות עצמם, לדרג בעצמם את ידיעותיהם באפנויות שונות של השפה, לספר על מידת צריכת תרבות הלאדינו ולהשיב על שאלון עמדות ביחס ליחסם לשפה.
בחלק השלישי של המבחן נבדקת יכולתם של הנבדקים לחבר משפטים באמצעות `מדרש תמונה`, היינו תיאור בלאדינו של תמונה שהוצגה בפניהם.
חיבור משפט מחייב שימוש בפעלים בזמנים מתאימים, במילות קישור, ולכן הינו כישור לשוני מורכב יותר הדורש יותר ידע שפתי פעיל יותר מאשר הצגת ידע של אוצר מילים מרשימה, ודורש ידע פעיל יותר של שפה מאשר הבנת הנקרא של טקסט.
הרצאה זו היא פועל יוצא של עיון ראשוני בממצאי `מדרש תמונה`. לצורך עיון זה נדגמו חמישים תיאורים מתוך שלוש מאות הנבדקים של מבחן מיל"ל.
מטרת ההרצאה היא להציג את ממצאי הניתוח הלשוני של חמישים התיאורים.
התיאורים נבדקו ונותחו מבחינת התקינות התחבירית, כלומר מידת התקינות או הקבילות של המשפטים, מידת הפירוט של התיאורים, אורך התיאורים, אוצר המילים שבו השתמשו הנבחנים, מידת המטפוריות שבתיאור וכן באילו מקרים אפשר לזהות מילים מושאלות או מומצאות, ואילו אסטרטגיות של עקיפת קשיים בהתבטאות נקטו הנבחנים.
בניתוח ייבדק הממשק של התוצאות של חלק זה עם החלקים האחרים של המבחן.