"לטפל מתוך הפצע" - כאב המטפל כמשאב טיפולי

שרה מייכור
אגף הרווחה, מרכז למשפחה - לילדים עם צרכים מיוחדים, עריית חדרה

ראציונל: מה בין ההתמודדות , הפצעים , הדילמות, הכאב, של העובד הסוציאלי , לבין עבודתו המקצועית? האם העובד הסוציאלי אמור להשאיר את כאביו, מחוץ לעבודה הטיפולית - או שהכאב הוא חלק מהמשאבים העומדים לרשותו ודווקא הם קטליזטור לעבודה ולשינוי. דילמות אלו המוכרות מחיי עובד סוציאלי יעלו בהרצאה הפחדים, המשמעות המחירים והרווחים של "המטפל הפצוע".

מטרת ההרצאה להעביר מסר כי העבודה מתוך שזירת ניסיון החיים הפצעים והקשיים של המטפל בתוך רקמת חייו המקצועיים הינה בעלת חשיבות וערך עליון.

ממצאים: לפני 25 שנים, עברנו אני ומשפחתי תאונת דרכים קשה, בה איבדנו את בתי הודיה אשר הייתה בת חמש . לאחר כמה שנים, נולדה בתנו אפרת עם תסמונת נדירה וקשה, היא חיה רוב הזמן בבית חולים ונפטרה בגיל שנתיים.

שנים נשאתי את הכאב והכעס תוך הפרדה וניתוק בין הפרטי למקצועי.

כיום, לאחר 20 שנים אני מבינה את חשיבות ההצטלבות בין האישי למקצועי, ובטוחה כי יש למקסם את חוכמת החיים והניסיון המר ביחד עם הידע המקצועי, כמשאב לצמיחה וגדילה.

כיום אני מנהלת מרכז למשפחות בהם ילד עם צרכים מיוחדים. בעבודה עם ההורים לילדים עם צרכים מיוחדים, בשפה מיוחדת של חמלה, ורגישות. נסיון החיים שלי היה גורם מאיץ שעזר להתגבר על מכשולים רבים והביא את המרכז ואותי להישגים.

מסקנות והמלצות:

החיבור בין המקום הלא מושלם שבי, אל המקום הלא מושלם במקצוע ובמציאות, מסייע להבין את פצעי המטופל ולהוביל שינוי. עבודה מתוך כאב המטפל ושימוש בניסיון החיים כמשאב דורש עבודת מודעות תמידית. יחד עם זאת מאפשר עבודה בעלת ערך מוסף ויכולת להגיע להישגים משמעותיים









Powered by Eventact EMS