עבודתינו כעובדים סוציאלים מפגישה באופן בלתי נמנע עם מקורות לחץ רבים ומתחים נפשיים במפגשים יומיומיים עם מצוקות החיים הכואבות, המעציבות ולעתים המכעיסות והמתסכלות. בתוך תנאים אלה הדאגה לחוסן ולשקט הפנימי שלנו (כמו במטוס אנו שמים על עצמנו מסכת חמצן ורק לאחר מכן מתפנים לטפל באחרים), היכולת להתמלא ב"אויר" מרגיע ומחזק ולראות את הדברים מנקודת מבט מאוזנת ויציבה היא חיונית על מנת לפגוש את שגרת היום באופן מייטיב לנו ולאנשים הבאים עימנו במגע.
תרגול מיינדפולנס(בעברית- קשיבות) נעשה על ידי הפניית תשומת הלב בעקביות למתרחש ברגע ההווה בכל רבדי החוויה (גופנית, מחשבתית, רגשית וחושית) באופן שאינו שיפוטי ומתוך טוב לב כלפי עצמנו ולחוויה כפי שהיא.
היתרון בלחוות את הרגע הנוכחי כפי שהוא טמון בכך שהרגעים שטובים, מלאי האהבה, השלווה והקירבה בחיים יכולים להחוות רק ברגע ההווה (ברגע בו מפסיק זרם הזיכרונות מהעבר והתקוות והדמיונות מהעתיד). אין מנוס מלפגוש גם חוויות מכאיבות, עצובות ומדכאות בדרכנו אולם ככל שנהיה מודעים לרגשות אלה בזמן הווה, קרוב יותר לרגע הופעתם, כך נפגוש אותם באופן יותר גולמי ופחות גדוש ב"סיפורים ומעשיות" שהצטרפו אליהם וכך נוכל להפרד מהם ביתר קלות.
ככל שנאמן עצמנו לחוות את הרגע הנוכחי כפי שהוא, נאפשר לפחות מתח ולחץ להיווצר בתוכנו ונחווה יותר בהירות מחשבתית, יציבות רגשית וחופש לפעול באופן המייטיב ביותר עבורנו ועבור מקבלי השירות.
תרגול מיינדפולנס משפיע ומחזק את המנגנונים המוחיים האחראיים על היכולת לווסת קשב, מודעות אינטרוספקטיבית (מודעות לתחושות הגוף), ויסות רגשי ושיפור היכולות הקוגניטיביות.
"אינכם יכולים לעצור את הגלים, אך אתם יכולים ללמוד לגלוש"- ג`ון קבט זין מתוך באשר תלכו שם תהיו