אנו עושים שימוש יום-יומי לצרכים חברתיים ואישיים ברשתות חברתיות ובכלים דיגיטליים, אך לא תמיד יודעים כיצד להשתמש בהם לצורכי העבודה שלנו.
לטכנולוגיה יתרונות רבים, היא יכולה לסייע בקידום עבודתנו ולקידום שינוי חברתי באמצעות תיאום פגישות, העברת הודעות, חיבור למשאבים נוספים ומקורות תמיכה חשובים, הפצת מידע, פיתוח מודעות בנוגע לבעיה חברתית, ארגון ותיאום פעולות, ולחץ על מקבלי החלטות.
רשתות חברתיות מקוונות מחברות אותנו זה לזה ומאפשרות לקבוצות גדולות של אנשים לתקשר בקלות, להחליף תוכן ולתאם פעולות- שבהמשך מגדילות גם הן את היכולת לחולל שינוי פוליטי אפקטיבי.
כעובדים סוציאליים שמנסים להוביל את הלקוחות והפונים שלנו לשינוי ולעיצוב מדיניות, אסור לנו להדיר את רגלנו מהזירה הטכנולוגית, וחשוב שנדע לעשות בה שימוש שיקדם את עבודתנו ואת מטרותינו.
ההרצאה תכלול סקירה בסיסית על הרשתות החברתיות והכלים הטכנולוגיים הקיימים; דוגמאות לשימוש בטכנולוגיה בעבודה סוציאלית; השוואה בין הרשתות השונות; הבנת היתרונות לשימוש בכלים אלה; ואתגרים שונים כמו אתיקה, מגבלות טכנולוגיות של עו"סים ושל לקוחות, סכסוכי שכנים ברשתות, שיימינג, ספאם ועוד.
בהרצאה יוצגו כלים יישומיים והמלצות לשימוש בטכנולוגיה באופן שמקדם את עבודתנו.
כאשר רוצים להשיג מטרה כלשהי, יש לבחון את הכלים העומדים לרשותנו לאור המטרות שהצבנו ולאור המשאבים העומדים לרשותנו ולבחור באלה שיסייעו לנו בצורה המיטבית להגיע לקהל עליו אנו רוצים להשפיע. לשם כך, חשוב שנכיר את מגוון הכלים הקיימים, נלמד כיצד לעשות בהם שימוש נכון בעבודתנו, ובמידה ואנו עובדים עם שותפים וכפיפים נדריך גם אותם כיצד להפיק מכלים אלה את המרב וזאת באמצעות הכשרות והרצאות בתחום.
ניתן להעביר את הנושא בצורת הרצאה קצרה (של כ-20 דקות) או כסדנה עם כלים ספציפיים לשימוש בטכנולוגיה וברשתות החברתיות.