ככל אישה, מתבקשות גם נשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית להיבדק באופן שגרתי על ידי רופא/ה נשים. עם זאת נשים רבות מתוך אוכלוסייה זו נמנעות מביצוע הבדיקה, בעיקר לנוכח אי הוודאות, אי הנעימות והיעדר הבנה אודות חשיבות הבדיקות הללו. מכאן שעלה צורך לבנות כלי הדרכתי נגיש לנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית. מטרת הכלי הנה לקדם את ההבנה בנושא, להפחית את הלחץ והחרדה המלווים את הנשים הללו טרם המפגש עם רופא הנשים וכן להגביר את תחושת העצמאות שלהן במפגש עמו.
פרויקט ייחודי זה נעשה במסגרת שיתוף פעולה בין הפקולטה לטכנולוגיות למידה במכון טכנולוגי חולון HIT (במסגרת פרויקט גמר) לבין עמותת קרן שלם בשיתוף האגף לטיפול באדם עם מש"ה במשרד הרווחה.
בהרצאה זו נציג תחילה את התוצר ומערך ההדרכה. האתר מונגש וכולל הסברים וסרטונים (בנושאים: מיהו רופא/ה נשים? מהן הבדיקות השגרתיות המתבצעות ומדוע הן חשובות?, הנחיות למטופלת בנושא שאילת שאלות במהלך הביקור וכדומה), תרגולים לבדיקת הבנה ועידוד שיח אינטראקטיבי של המודרכת עם המדריכה המלווה את תהליך ההדרכה. לאחר מכן, נציג את שלבי החקר שהובילו לבניית הכלי (למשל: ראיונות עם נשים עם מש"ה וצוות מטפל), הפיתוח והנגשת החומרים. לבסוף, נציג משוב ראשוני של המשתמשות בתוצר הסופי.