מתבגרים אובדניים: מודל התערבותי משפחתי ממוקד בעבודה עם מתבגרים אובדניים

author.DisplayName
פסיכולוגית ומטפלת משפחתית וזוגית ומדריכה מוסמכת מנכ"ל ומנהלת מקצועית, מכון שינוי: המרכז הישראלי לתהליכי שינוי במשפחה, בפרט ובארגון, גליל ים

גוף התקציר:

אובדנות לא מתקיימת בוואקום פסיכו-סוציאלי ואינה מתקיימת אצל המתבגר האובדני בלבד. המחקר והניסיון הקליני מראים כי המוטיבציה, המוכנות וההתנהגות האובדניות מושרשות היטב בתוך הדינמיקה המשפחתית. היא שזורה באינטראקציות ובדפוסי התקשורת ההיפנוטיים של המשפחה, המהווים גורם ביצירת מחשבות ורצונות התאבדות ו/או באי-מניעתם. לעיתים קרובות דפוסים אלה הם סמויים מן העין ולא מודעים ולעיתים הם גלויים ומודעים אפילו במידה רבה. כל עוד דפוסים ותקשורת אלו קיימים הסכנה באובדנות תמשיך להתקיים! בנוסף לאלה, קיימים גורמים חברתיים אחרים אשר פעמים רבות נופלים על קרקע פורייה.

תפקיד המטפל הוא לחשוף במהירות האפשרית את הדפוסים הדינמיים הבעייתיים ולעיתים המסוכנים במשפחה. אלה, המחזקים ומשמרים את המשאלות וההתנהגות האובדניים. לאחר מכן, ישנם השלבים של המשימה המורכבת בפני המטפל, שמטרתה לרתום את המשפחה והמתבגר האובדני לפתח דפוסים חדשים ובריאים ביחסים וליצור מחויבות חדשה לחיים. זוהי אינה עבודה רגילה שכן האיום תמיד עומד בפתח.

הסדנא תתמקד בנושאים הבאים:

1. איך לזהות במשפחה דפוסים אינטראקציונליים ותקשורת היפנוטית התורמים למחשבות הו התנהגות אובדנית.
2.איך ליצור את רמות המחוייבות השונות הנדרשות בפועל מכל חברי המשפחה.
3. איך להאיץ את תהליך הריפוי בתוך המשפחה
התערבויות טיפוליות חיוניות (קריטיות) מרכזיות 4.
5. איך המטפל יכול למזג רגשות אישיים ומקצוענות בתהליך הטיפולי הדרשני.

הסדנא לא תעסוק בעבודה עם משפחות של התאבדויות שהצליחו.

המנחה תציג את השלבים השונים של המודל הטיפול ההתערבותי ותדגים את עבודתה במקרים בסימולציות עם המשתתפים וקטע וידיאו.









Powered by Eventact EMS