קבוצת גוף- נפש מטעם משרד הביטחון הוקמה עבור אלמנות ואמהות שכולות. חברות הקבוצה הן בשלב הבגרות המאוחרת, גילן נע בין 62 - 84. הקבוצה פעלה כשלושה חודשים. במסגרת המפגשים עבדנו על פי שיטת מרכז CMBM שפיתח מודל עבודה קבוצתית להתמודדות עם מצבי חרדה, טראומה ומתח. יעלות השיטה הוכחה מחקרית. העבודה הקבוצתית היא על פי מודל מובנה הכולל הרפיה בראשית ובסיום המפגש. במהלך כל מפגש למדנו מיומנות חדשה, כגון נשימות ודמיון מודרך. כמו כן השתמשנו במיומנות של דרכי ביטוי יצירתיות, כגון - ציור וכתיבה חופשית.
המיומנויות הללו מאפשרות לטפל בכאב גופני ונפשי. מאפשרות מציאת מרחב פנימי של שלוה. הן מעודדות תהליך של התבוננות, התחזקות והגברת המודעות לחשיבות הטיפול בעצמי (self care).
עבור המשתתפות השכול שנחווה כואב וותיק. לצד זאת, המשתתפות מתמודדות בשלב חיים זה עם משימות הקשורות לאובדני ואתגרי הגיל המבוגר. אבדנים כגון בדידות, פרישה, אובדן בריאות. אתגרים כמעבר לדיור מוגן והורות מאוחרת. הקבוצה הפכה למקום של הקשבה פנימה מקום של תמיכה. מקום בו ניתן להסיר מסכות ולהביע רגשות, להבין ולתמוך באחיותיהן לגיל ולכאב, המתמודדות עם מעברים ואובדניים זהים.
אחת המשתתפות מתארת את תרומת הקבוצה לחייה ומשקפת בכך את יחסן של האחרות לתהליך שעברו:
"הקטע של הרפיה מבורך. יש לי את הזמן לעצמי בהרפיה. אני עושה כל הזמן בשביל כולם. אין לי זמן לשים לב איך אני נושמת בכלל. הדפיקה בדלת מלווה אותנו. נשרטנו לא בגוף, נשרטנו בנפש. אף אחד לא רוצה לידו אנשים ממורמרים. אנחנו שחקניות. פה בקבוצה למדנו לנשום. פה אנחנו במרכז".
בהרצאה נדגיש את משמעות הכלי בעבודה עם נשים בגיל השלישי.