השימוש בטכנולוגיות מידע ותקשורת מקוונות מציע למשתמשים זקנים אפשרות להרחבת הקשרים החברתיים שלהם ולכן עשוי להשפיע על רווחתם האישית.
מטרה: לנסות ולאפיין את חוויית השימוש של זקנים תושבי ישראל בפייסבוק, כחקר מקרה של שימוש ברשתות חברתיות מקוונות בגיל המבוגר.
שיטה: רואיינו 30 משתמשי פייסבוק תושבי ישראל בני 65+. במחקר נעשה שימוש במספר שיטות איכותניות לאיסוף נתונים שאפשרו הבנה מקיפה של אופני השימוש ברשת החברתית המקוונת ומשמעותה עבור המשתמשים.
ממצאים: תהליך אימוץ הטכנולוגיה תואר על פני רצף הנע מאסטרטגיה של שימוש מצומצם בטכנולוגיות חדשות, ועד אימוץ מלא של הטכנולוגיה ושימוש אקטיבי בה. נמצאו מספר קשרים בין השימוש במחשב לחיי היומיום: רמת האוריינות הדיגיטלית של המשתתפים השתפרה בהדרגה. דפוסי ההתנהגות ששימשו אותם בחיי היומיום יובאו אל העולם המקוון. בנוסף, תוארה פרקטיקה של שמירה על קשר עם חברים ובני משפחה. קשר אחר היה שימוש במחשב כהשלמה לחיי היומיום. הפעילות התחילה בתחום עניין או אירוע המתנהלים באופן לא-מקוןן והמשיכה באופן מקוון, כתמיכה בפעילות הלא-מקוונת וסיוע לה.
על אף החששות שהביעו חלק מהמשתתפים מפני קשיים בשימוש בטכנולוגיה, נשמר לה מקום מרכזי בחיי היומיום שלהם. השימוש בטכנולוגיה הוטמע והפך לדו-כיווני, כך שהוא השלים בין פעילויות בשני ממדי החיים - המקוון וזה שאינו מקוון.
תגמולי השימוש בפייסבוק הקיפו קשת רחבה של צרכים וציפיות עליהם נועד השימוש לענות: תגמולי בידור ותגמולי חיפוש אחר מידע ושיתוף במידע אישי. כך הצליחו חלק מהמשתתפים להמשיך ולעסוק בתחום בו עבדו בעבר, או החלו להתמקצע בתחום עניין חדש תוך היעזרות בפייסבוק לחיפוש מידע או פרסום תמונות או פוסטים הקשורים לתחום העיסוק החדש.
סיכום: רשתות חברתיות מקוונות הן טכנולוגיה חדשה יחסית, שמתפתחת בהדרגה ומציגה שימושים פוטנציאליים חדשים - חדשות לבקרים. שימושים אלו, בהתאמה למשתמשים זקנים, יכולים לסייע להם רבות בפיתוח ההון החברתי אותו צברו במהלך החיים ושימורו לעת זקנה, בשמירה על קשרים חברתיים, בפיתוח תחומי עניין ותעסוקה חדשים, ובאופן כללי בחיי היומיום. נראה כי טכנולוגיה זו מועילה רבות לאיכות חייהם של המשתמשים בה ומכאן שהיא עונה על ההגדרה של "טכנולוגיית איכות חיים".