יעילות הכריתה החוזרת (re-TUR) בגידולים בכיס השתן מסוג UC TaHG

אילונה פילוסוב איתי שגיא איתי שגיא ליאור כהן אילן קליין גאזי פארס אבי שטיין בוריס פרידמן יורם דקל
אורולוגיה, מרכז רפואי כרמל

הקדמה:

כריתת גידול דרך שופכתית חוזרת ( re-TURT) בגידולי אורותל (UC) לא חודר-שריר של כיס השתן שבסיכון-גבוה הינה רוטינה מקובלת. בקבוצת החולים שבסיכון-בינוני, ההמלצה לביצוע re-TURT פחות מובהקת. עבודתנו סוקרת את התוצאות והתועלת שבביצוע re-TURT בקבצת חולי UC של כיס השתן בסיכון בינוני עם היסטולוגיה של UC Ta high-grade (HG).

שיטות:

מחקר רטרוסקפטיבי ובו נכללים חולים שעברו TURT עם תשובה היסטולוגית של UC TaHG. הוצאו מהמחקר חולים שבהם היה רושם לכריתה לא מלאה של הגידול. נבדקו משתנים קליניים, ניתוחיים (גודל גידול, רב-מוקדיות) ופתולוגיים (נפח גידול, grade) ובוצע עיבוד סטטיסטי למציאת קשר בין המשתנים השונים ולתוצאות הre-TURT.

תוצאות:

בין השנים2008-2017 אותרו 152 חולים מתוכם 119 (78%) עברו re-TURT בזמן חציוני של 63 ימים (IQR1,3=40,89) ממועד הכריתה הראשון. ב43 חולים (36%) נמצא גידול: TaHGב50%, TaLGב44%, 5% אובחנו עם CIS חדש וחולה אחד (2%) עבר Upstaging לT1HG. הסיכוי למציאת גידול בre-TURT היה קשור במרווח הזמן שבין הפעולות ועלה משמעותית כאשר משך הזמן בין הפעולות עלה על 80 ימים RR=1.83 (95%CI=1.2-2.9pvalue=0.01). אנליזה נוספת מצאת תת-קבוצה של 80 חולים שעברו את הre-TURT בתוך 80 ימים ובהם שארית גידול נמצאה ב23 חולים (29%) עם התפלגות גידולים דומה לזו של כלל הקוהורט.

באנליזה רבת משתנים נמצא כי הסיכון לשארית גידול עולה משמעותית בחולים עם הסטוריה קודמת של גידול UCHG בדרכי השתן RR=3 (95%CI=1.6-5.8pvalue<0.001).

מסקנות:

מרווח זמן הארוך מ80 ימים בין הכריתות מעלה את הסבירות למציאת גידול בכריתה החוזרת.

קבוצת החולים עם גידול UC HG בעברם נמצאת בסיכון מוגבר למציאת גידול ב re-TURT.

יש לשקול בחיוב ביצוע re-TUR בכלל החולים עם TaHG בשל הסיכוי לשארית גידול.









Powered by Eventact EMS