רקע:
הארמומנטריום האנדואורולוגי מורכב ממכשור מודרני והתחום נמצא בחוד החנית של פיתוח טכנולוגי של עולם הרפואה. תכנון זמן חדר ניתוח וניצולו המיטבי מהווים עמוד שדרה של כלכלת מערכת הבריאות. שימוש נכון במשאב זה יכול לעזור בקיצור תורים, ניהול משק האנדואורולוגי, חיסכון תקציבי וכמו כן להוריד מפלס החרדה של משפחות המטופלים בהמתנה לסיום הניתוח. אך מה המרכיבים והמשתנים החשובים של זמן חדר ניתוח? במוסדינו ניתוחים אנדואורולוגיים מתבצעים בשני אתרים שונים האחד חדר ניתוח מרכזי של בית החולים והשני יחידה מיועדת לניתוחים אנדואורולוגיים וריסוק אבנים.
מטרה:
הגדרת גורמים מנבים של זמן חדר ניתוח אנדואורולוגי בניתוחים לטיפול רטרוגרדי של אבני מערכת עליונה ויצירת כלי לתכנון זמני ניתוח.
שיטה:
בוצעה בדיקה רטרוסקטיבית של מאגר מידע אורטרורנוסקופי המתוחזק באופן פרוספקטיבי עוקב. זמן ניתוח הוגדר מתחילת ההרדמה ועד האקסטובציה. במבחן רב משתנים עם רגרסיה לינארית נמצאו הגרומים המשפיעים משמעותית על זמן ניתוח ודורגו לפי חוזקם הסטטיסטית.
תוצאות:
נבדקו 570 מקרים עוקבים. נמצאו 9 גורמים משמעותיים המשפיעים על זמן חדר ניתוח, לפי סדר החוזקה: נפח האבנים המטופלות, סוג האורטרוסקופ (גמיש/קשיח), מספר אבנים, נסיון האחות המסתובבת, שקיפות האבנים בצילומי רנטגן, נסיון של המנתח הראשי, סוג חדר ניתוח (יעודי/כללי), נוכחות של נפרוסטום לפני הניתוח, מיקום האבנים.
מסקנות:
- בעקבות ממצאי העבודה יצרנו מחשבון אינטרנטי לניבוי זמן חדר ניתוח (יוצג בפרזנטציה).
- יחד עם קידום טכנולוגי שחווה התחום, יש חשיבות עליונה לפיתוח צוותים אנדואורולוגיים יעודיים העובדים בסביבה יעודית לטיפול באבנים בדרכי השתן.