סקר אינטרנטי בקרב אורולוגים בישראל לבחינת המודעות ותפיסת היעילות של הטיפול בגלי הלם להפרעת זקפה

שגיא שפריץ 1 גיל מאייר 1 עומר אניס 2 איסמעיל מסארוה 1 יורם ורדי 1,2 נועם כתרי 2
1אורולוגיה, בני ציון
2אורולוגיה, תל השומר

מבוא

מחקר בטיפול בגלי הלם בעוצמה נמוכה להפרעת זקפה התחיל לראשונה לפני כעשור. לאחרונה טיפול זה קיבל תאוצה, ומספר גדל של מאמרים המסכמים תוצאות קליניות במכשירים שונים פורסמו. מטרת עבודה זו הינה לבדוק את מידת החשיפה והמודעות בקרב אורולוגים מומחים במדינת ישראל.

שיטות

סקר אינטרנטי ממוחשב שנשלח לחברי האיגוד האורולוגי. השאלון בדק את רמת החשיפה והמודעות לטיפול, את הערכת מידת היעילות ואת מיקום טכנולוגיה זו במסגרת תרשים הזרימה בטיפול בהפרעת זקפה. התוצאות נבדקו בהתאם למידת הוותק הרפואי, מיקום עבודת האורולוג (קהילה/בית חולים) וכמות החולים שהופנו לטיפול זה.

תוצאות

67 אורולוגים מומחים השיבו על השאלון. כלל העונים מודעים לקיום טיפול זה, כאשר 55% מהמשיבים המליצו לפחות לחולה אחד לעבור טיפול בגלי הלם. 20% המליצו ליותר מ- 10 חולים לעבור את הטיפול. 70% מהמשיבים מתרשמים כי קיימת יעילות כלשהי לטיפול, כאשר 25% מתרשמים מיעילות בינונית ומעלה. רוב האורולוגים סוברים כי מקום טיפול זה הינו בחולים אשר נכשלו בטיפול בחוסמיPDE5 . לא נמצא הבדל בין אורולוגים עם וותק של מעל 20 שנים או מיקום עבודה עיקרי (קהילה/בית חולים). לעומת זאת, בקרב אורולוגים שלהם ניסיון של מעל 5 חולים שעברו טיפול זה, נראה כי הרושם ליעילות הטיפול גבוה יותר.

סיכום

עבודה זו מראה כי המודעות לטיפול בגלי הלם גבוהה, אם כי חלק ניכר מהאורולוגים אינם מרוצים מתוצאות הטיפול. נצפתה מגמה ברורה שמי שיש לו ניסיון עם מספר מטופלים רב יותר מחזיק בדעה חיובית יותר על תוצאות הטיפול. שיפור יעילות הטיפול בעזרת שינויים טכנולוגיים או שינויים בפרוטוקול הטיפולי, כמו גם מחקרים נוספים מרחבי העולם, צפויים לשנות את גישת הקהילה האורולוגית לטיפול בגלי הלם.

שגיא שפריץ
שגיא שפריץ
בני ציון








Powered by Eventact EMS