דמנציה הינה אוסף של תסמינים שגורמים לפגיעה מתקדמת בתאי המוח וכתוצאה מכך יש ירידה ביכולת הבנה, שיחה, ביטוי אישי, בחירה , שיפוט ותפקוד בחיי היומיום. ככל שהדמנציה מתקדמת בני המשפחה המטפלים נאלצים לקבל החלטות עבור האדם החולה לעיתים מבלי שהם יודעים מה חשוב לאדם עצמו ואילו בחירות היה מקבל בעצמו לו יכול היה לתקשר את רצונותיו. לכן, כשמדובר על אנשים עם דמנציה חלון ההזדמנויות שבו אפשר לשוחח על העדפות בטיפול קטן יותר.
עמותת עמדא המטפלת באנשים עם דמנציה ובני משפחתם ומקדמת איכות חיים בכל שלבי המחלה ביחד עם עמותת גישה לחיים המקדמת את המודעות לשיפור איכות החיים של אנשים הנמצאים בתהליכי טיפול, ריפוי וסיעוד שיתפו פעולה במיזם משותף שמטרתו העלאת המודעות לבחירה אישית ביחס לטיפול ועידוד שיחות בתוך המשפחה ועם אנשים עם דמנציה על רצונותיהם לקראת סוף החיים.
מאחר שבשלבים המתקדמים של הדמנציה קשה לנהל שיחה עם אנשים עם דמנציה מטרת המיזם להקנות בהירות ביחס להתלבטויות ולאפשריות הקיימות שתורמות לקבלת החלטות גם במצבים אלו.
שתי העמותות פיתחו סדנא שמטרתה להבין אילו כלים ואפשריות יש למשתתפים שהם בני משפחה מטפלים בחולים עם דמנציה בניהול הטיפול, הרחבה של אזור השליטה והבחירה שלהם עם דגש על איכות חיים וקבלת החלטות בצורה ברורה יותר.
שיטות: ארבעה מנחים הוכשרו להעביר סדנאות ברחבי הקבוצות של עמותת עמדא בהם הם לומדים למה ואיך לדבר על סוף החיים באמצעות כלי עבודה ליצירת שיח בנושא איכות החיים בסוף החיים שפותח בשיתוף שתי העמותות.
המנחים מגיעים לסדנה בת 3 שעות במסגרת קבוצות תמיכה של עמותת עמדא.
הפרויקט החל בספטמבר 2017 וימשך כשנה. מלווה בתהליך של הערכה.
ממצאים: הסדנאות מוערכות על ידי שאלונים שממלאים המשתתפים בסיומה.
מסקנות: בשלב זה שביעות הרצון של המשתתפים גבוהה. ממצאים מדויקים יותר יוצגו בכנס.