גישת בובטNDT מייצגת דרכי חשיבה קליניות עדכניות, ומאפשרת העמקת כלי ההערכה והתערבות של מטפלים העובדים עם ילדים אשר מראים ליקויים בתנועה, בתחושה ובתפיסה, שמקורם בנזק שנגרם למערכת העצבים המרכזית.
גישה זו, נפוצה ומקובלת ברחבי העולם כגישת טיפולית כוללנית, המציעה הסתכלות רב מערכתית ורב תחומית של אנשי מקצועות הבריאות - פיזיותרפיסטים, מרפאים בעיסוק, קלינאי תקשורת ורופאים.
הגישה הינה גישה דינאמית המשתנה ברוח הזמן ומתאימה את הפרקטיקה על פי תיאוריות עדכניות ומחקרים עדכניים בתחומים אלו. השתנותה המשמעותית של החשיבה הקלינית בעשורים האחרונים, ודרכי הפעולה המגוונות של העוסקים בעבודה הטיפולית על פיה, תוארו עי מומחים בינלאומיים כ-`בית ספר למחשבות` (school of thoughts).
אופן החשיבה הקלינית אותו מתווה הגישה מאפשר גם לנו קלינאי/ות התקשורת העמקה והסתכלות עדכנית ומושכלת בכל תחומי ההתערבות בהם אנו עוסקים.
בהרצאה ידונו עקרונות בסיסיים של גישה זו. נבחן כיצד עקרונות אלו משמשים אותנו קלינאי/ות התקשורת בהעמקת ההבנה שלנו את תחום הפקת הדיבור. כמו כן יוסבר רעיון התכלול הרב המערכתי, הייחודי לגישה זו והמתאר את התנועתיות האורלית לצרכי דיבור כחלק בלתי נפרד מתנועתיות הגוף.
הצגת העקרונות תאפשר העלאת שאלות קליניות המרחיבות את תחום הדעת הקליני של קלינאי/יות התקשורת בהתייחס לעקרונות הגישה.