ידוע כי אנשים עם הפרעות תקשורת מתמודדים עם קשיים מהותיים בהבנת מצבים חברתיים ובהתנהלות תקשורתית מותאמת. עם זאת, באבחונים סטנדרטיים ובתצפיות מובנות קשיים אלו לא תמיד באים לידי ביטוי כפי שמתבטאים בזמן אמת בחיי היום יום. פרוטוקול ההערכה הדינמית של חשיבה חברתית (Garcia Winner, 2007) הוא אמצעי להעריך את מיומנויות השפה והקוגניציה החברתית של ילדים בגילאי בית הספר. ממצאי ההערכה מספקים מידע לא רק לגבי מיומנויות השפה הפרגמטית של הילד ותפקודו החברתי-תקשורתי, אלא גם לגבי יכולתו ליישם ידע חברתי קיים באופן יעיל בזמן אמת. הערכה דינמית זו מאפשרת לצוות הטיפולי ולצוות החינוכי לקבוע את רמת הקוגניציה החברתית של הילד וע"י כך לגבש מטרות טיפול מותאמות עבורו, לקבוע סדרי עדיפויות לטיפול ולהבין את הקשיים היומיומיים עמם הילד מתמודד. בנוסף, הסיווג לרמת קוגניציה חברתית מאפשרת התאמת הנבדק לקבוצות טיפול חברתיות עם הרכב משתתפים הומוגני.
פרוטוקול ההערכה כולל השלמת מטלות, כגון: כתיבת פרטים אישיים, הריאיון הכפול, מעקב אחר מבט, תיאור רצף סיפורי ותיאור תמונות המציגות תרחיש חברתי. הריאיון הכפול הוא אחת המטלות המרכזיות בפרוטוקול ההערכה ולו שני חלקים. בחלקו הראשון, הבודק מראיין את הנבדק ושואל אותו שאלות על חייו בבית ובבית הספר. ובחלקו השני, נדרש הילד לראיין את הבודק. חלקה הראשון של המטלה מספק לבודק אינפורמציה לגבי שפת הגוף והאינטונציה של הילד, השפה הנרטיבית שלו, יכולתו לשמור על נושא השיחה ועוד. בנוסף, מספק חלק זה מידע חשוב לגבי השתלבותו החברתית של הילד בבית הספר. חלקה השני של המטלה מספקת לבודק אינפורמציה לגבי יכולתו של הילד לאמץ את הפרספקטיבה של האחר, יכולתו לעשות שימוש ברמזים קונטקסטואליים, יכולתו להסיק מסקנות חברתיות ועוד.
בהרצאה זו נציג את אופן העברת הריאיון הכפול באמצעות קטעי וידאו ונדגים כיצד מטלת הערכה זו מעלה על פני השטח מגוון קשיים בהבנה החברתית ובמיומנויות השיח של הנבדק.