אפידמילוגיה ומאפיינים קלינים של זיהומים גרמיים חיידקיים בילדים – Kingella kingae ,Staphylococcus aureus , ו-Streptococcus pneumoniae

Akiva Brin Maskit Bar-Meir Orli Megged
Pediatric Depratment and Infectious Diseases Unit, Shaare Zedek Medical Center

רקע

זיהום גרמי חיידקי (Osteo-Articular Infection-OAI) אינו נדיר בילדים. המחוללים העיקריים הגורמים ל-OAI בילדים הם (Kingella kingae (KK ו- (Staphylococcus aureus (SA, ואילו (Streptococcus pneumoniae (SP אחראי ל-4-10% מהמקרים. מטרת עבודה זו היא השוואה בין מאפייני שלושת החיידקים בילדים עם OAI.

שיטות

נתונים קליניים, אפידמיולוגים ומעבדתיים של כלל הילדים עד גיל 18 שטופלו במרכז הרפואי שערי צדק בין השנים 1998-2017 עם אבחנה של OAI, ושלהם תרבית דם /נוזל מפרק/ניקור עצם חיובית ל SP, SA אוKK נאספו מתוך המערכת הממוחשבת של בית החולים.

תוצאות

נכללו במחקר 146 ילדים. 71 (48%) מהזיהומים נגרמו ע"י KK, לעומת 61 (42%) ע"י SA ו-14 (10%) ע"י SP. הגיל הממוצע של הילדים היה גבוה יותר בזיהומי SA (ממוצע 91 חודשים) לעומת זיהומי קינגלה (16 חודשים) או פנאומוקוקוס (17 חודשים). נמצאו מספר הבדלים אפידמיולוגים בין המזהמים השונים: 100% מהילדים עם SP ו-99% מהילדים עם KK היו יהודים, ואילו בזיהומי SA 79% היו יהודים ו-21% היו ערבים. 42 ילדים עם SA היו בנים (69%) בהשוואה ל-36(51%) עם KK, ו-6(51%) עם SP. ספירת הלויקוציטים בדם הייתה גבוהה יותר בזיהומים הפנאומוקוקלים בעוד ש-CRP היה גבוה יותר בזיהומים הסטפילוקוקלים. הזיהומים מ-SA היו קשים יותר במספר פרמטרים: יותר ילדים עם זיהום מ-SA נזקקו לניתוח, 15% מהילדים עם זיהום מ-SA נזקקו לאשפוז בטיפול נמרץ ילדים, ואף לא אחד מהילדים עם KK או SP. משך האשפוז בחולים עםSP ו-KK (בממוצע 7.2 ו-8.6 ימים בהתאמה) היה קצר בכ-5 ימים בהשוואה ל-SA (י13.6 ימים).

מסקנות

ישנם הבדלים אפידמיולוגים, מעבדתיים וקליניים בין שלושת המזהמים שנבדקו. זיהומי OAI סטפילוקוקלים קשים יותר קלינית מזיהומים הנגרמים ע"י קינגלה ופנאומוקוקוס.

Akiva Brin
Akiva Brin








Powered by Eventact EMS