CMV מולד: אפיוני לקות שמיעה לאורך זמן

מרים גאל-דור 1,2 דיאנה אברבוך דיאנה אברבוך 3 עדי פרידמן 2 עדי לב אל 2 כהתיה אדלמן 1,2
1המכון לאודיולוגיה והפרעות בתקשורת, המרכז הרפואי האוניברסיטאי הדסה
2החוג להפרעות בתקשורת, המכללה האקדמית הדסה
3מחלות זיהומיות ילדים, המרכז הרפואי האוניברסיטאי הדסה

מבוא: זיהום ב CMV Cytomegalic Virus מולד הינו אחד הגורמים הידועים ללקות שמיעה מסוג סנסורינוירלי SN בילדות.
שיטות: בניסיון לעקוב לטווח ארוך אחר מאפייני השמיעה בקרב אוכלוסיית תינוקות עם CMV מולד, נאספו רטרוספקטיבית נתוניהם האודיולוגיים והרפואיים של 357 ילדים שנמצאים במעקב בבית החולים הדסה בירושלים בין השנים 2000-2016,. בניתוח הנתונים התייחסנו ל 129 נבדקים (258 אוזניים) שהגיעו לפחות ל 4 בדיקות מעקב על מנת שנוכל להעריך את השינויים לאורך זמן.
תוצאות: כ-72% מהאוזניים הנבדקות הציגו שמיעה בתחום הנורמה או לקות הולכתית. 19% הציגו לקות שמיעה SN. בקרב האוזניים אשר הציגו לקות שמיעה מסוג SN ב 63% דרגת הלקות הייתה חמורה עד עמוקה. מתוך צורות האודיוגרמות שניתן היה להגדיר, צורת העקומה הבולטת ביותר הייתה מסוג Flat (41%). כמו כן, אצל 61% מהאוזניים נמצאה לקות פרוגרסיבית.
השפעת הטיפול התרופתי בגנציקלוויר על השמיעה לא היו חד משמעית. 20 ילדים (40 אוזניים) טופלו תרופתית. מתוכם 23 אוזניים היו עם שמיעה תקינה לכל אורך הדרך, ב 2 אוזניים נוספות נצפה שיפור בשמיעה עם הטיפול התרופתי, ובאוזן אחת ליקוי השמיעה נשאר ללא שינוי עם הטיפול התרופתי, סה"כ ב 65% לא נצפה שינוי לרעה בשמיעה בעת הטיפול התרופתי. ב 10 אוזניים שהם 25% נצפתה הדרדרות בשמיעה למרות הטיפול התרופתי, וב 4 אוזניים (10%) לא היו מספיק נתונים על מנת לקבוע האם התרופה שיפרה את מאפייני השמיעה או לא.
מסקנות המחקר מראות, בקבוצת ה CMV שנבדקה, אפיוני לקות שמיעה התואמים למקובל בספרות. מכיוון שמדובר בקבוצת מחקר קטנה, לא ניתן לקבוע בוודאות את יעילות הטיפול בשיפור השמיעה.









Powered by Eventact EMS