בערוב ימיו, ראוי לו לאדם שחייו, קשריו המשפחתיים והחברתיים יימשכו ברצף כפי שהיו עד כה, שביטחונו האישי יהיה כשהיה, שיחיה חיים מלאים ומספקים.
בכל שם שנקרא למקום המגורים החדש אליו מגיע האדם בערוב ימיו, למשל 'בית אבות', 'מוסד לסיעוד', שמשמעותו קושרת את האדם לעברו ולעתידו- לילדיו, או 'בית גיל הזהב' המנסה להעניק משמעות חיובית לגיל הזיקנה - משפחה, בית וקהילה. בית האבות ,או מוסד לסיעוד, נועד לספק צרכים אלו. הדרך והיישום להשגת שלוש המטרות האלו, הם האתגר הגדול של בית האבות או מוסד לסיעוד.
על בתי האבות ומוסדות לסיעוד להיבנות בדרך חדשה התואמת המטרות למענן הוקמו.
זיגמונד פרויד במסתו "האל ביתי" - "unheimlich” מסביר את המושג ‘בית’ על דרך השלילה: סביבות מגורים בהן אין האדם מרגיש בית, הן בתי אבות, צבא, וכלא.
בעולם קיימים מודלים חדשניים, המציבים את הדייר במרכז. האתגר הגדול העומד בפני הרגולטור והאדריכל, הוא יצירת סביבת חיים ומגורים המאפשרת אוירה ביתית אינטימית, תחושת שייכות והעצמה אישית .
באמצעות דגם אשכולות הדיור בהשראת ה"Green house", בכוונתנו לתת מענה לשלוש המטרות שהצבנו בהתאמת מחלקות קיימות וחדשות.
ראשית: מבנה המגורים יחולק ליחידות קטנות- אשכולות, עבור 12 דיירים בלבד. השגת פרטיות לכל דייר בחדרים ליחידים ובחדרים לשניים להקים מחיצת הפרדה.
שנית: הימנעות מפרוזדורים, החדרים חובקים את לב האשכול - פינת ההסבה, חדר האוכל והמטבח - ממש כמו בית משפחה.
שלישית: המטבח יותאם לשימוש הדיירים.
באמצעות התכנון החדשני, תיווצר קהילה תומכת המעצימה את הדיירים ומשפרת את איכות חייהם ומגוריהם.
בהסבת מחלקה קיימת לאשכולות דיור קיימים אילוצים, אך ניתן להגיע לתוצאות משביעות רצון.
בבית האבות הספרדי בחיפה בהסבת 2 מחלקות לשני מקבצי אשכולות דיור: שני אשכולות לתשושי גוף הפועלים כשלש שנים ושני אשכולות לסיעוד, שיאוכלסו בחודש הקרוב. בבניה חדשה ניתן לממש את הרעיון באופן אופטימלי.
עם זאת, אנו חושבים שיש לחפש רעיונות ופתרונות נוספים, לאפשר לכל קשיש לבחור את הדרך בה הוא בוחר לחיות , על מנת לתת ערך לחייו ולשפר את איכות חייו.