סטודנטים לרפואה בשנה ראשונה בבית הספר לרפואה באוניברסיטה העברית משתתפים במסגרת לימודיהם בקורס אדם ורפואה, בו הם לומדים נושאים הכוללים תקשורת בין אישית, מבוא לאתיקה רפואית, כשירות תרבותית ועוד. כמו כן, לומדים קורס ייעודי בנושא קידום בריאות: פעילות גופנית, תזונה, עישון, שינה ולחץ. בשנת הלימודים תשע"ו, בפעם השנייה, בשיתוף פעולה הדוק בין הקורסים, ובשיתוף ג'וינט ישראל אשל, ורופאי משפחה מהקהילה, התקיימה פעילות חדשנית בה הוצמדו הסטודנטים לזקנים לאחר אשפוז או מהקהילה ופקדו את בתיהם במשך כ-9 פגישות בממוצע לשם תרגול פעילות גופנית.
מטרת הפעילות היא מניעת הידרדרות תפקודית לאחר אשפוז, הידועה בספרות כ-Hospital Associated Deconditioning (HAD). הסטודנטים נדרשו להכיר אספקטים שונים הקשורים בחולי המתלווה למחלה וכן להפעיל את הזקנים בפעילות גופנית, ובכך חוו יצירת קשר אנושי לצד עזרה למטופל כבר בשנה הראשונה ללימודיהם. הסטודנטים אף הונחו לערב ולייצר שיתוף פעולה סביב הפרוייקט עם רופאי המשפחה של הזקנים.
כל זקן בפרויקט ביצע בממוצע 337 חזרות של תרגילי כוח וכ-100 דקות של פעילות אירובית. חווית הזקנים כפי שהשתקפה מתשובותיהם לשאלון בפגישת הסיכום מלמדת אותנו על חשיבותה הרבה של הפעילות שנעשתה. 10 מתוך 11 הזקנים בפרויקט השיבו לשאלון זה. מהשאלון עולה כי כל הזקנים ציינו כי נהנו מהמפגשים, רובם דיווחו על שיפור במצב הרוח (70%), וכן רובם (67.5%) חשו שיפור בתפקוד פיזי. עוד נציין, כי 100% מהזקנים השיבו כי ישקלו להמשיך ולבצע פעילות גופנית גם לאחר סיום הפגישות עם הסטודנטים.
מעניין לציין, שבהתאם לתשובותיהם של הסטודנטים לשאלון מקביל על יחסם לפעילות שבוצע בשנת הפעילות הקודמת, אנו למדים שהפיקו רבות מהשתתפותם בתוכנית: סיפוק, הגברת הזיקה לביצוע ומרשם פעילות גופנית, ולא פחות חשוב- תחושה חזקה של התפתחות מקצועית. שאלון עדכני לסטודנטים מבוצע בימים אלו ותוצאותיו יוצגו בכנס. הפרויקט נכלל זו השנה השנייה במניין 4 תכניות הפיילוט של ג'וינט ישראל אשל בתחום רצף אשפוז-קהילה, ונמצא בפאתי שנתו השלישית. התוצאות והתגובות מהשטח מעודדות אותנו להמשיך בעשייה ייחודית וחשובה זו, בשאיפה לשמר ואף לשפר את האפקטים החיוביים שהושגו עד כה, ולהמשיך לקרב סטודנטים לרפואה לאוכלוסייה המבוגרת.