לתוכניות בין דוריות השונות שהמשרד מפעיל יש מטרות שונות החל מחיזוק מעמד האזרח הוותיק בתודעת בני הנוער והכרות עם יכולת תרומתם של האזרחים הוותיקים לקהילה ועד פיתוח שותפות בין אוכלוסיות הוותיקים לבני הנוער ויצירת תוכנית המאפשרת לוותיקים לתת ביטוי אמיתי ליכולותיהם.
תוכנית 'ותיקים בתנועה' פועלת בקרב כל תנועות הנוער בישראל
במסגרת התוכנית המשרד תומך חינוכית, ערכית וכספית בפיתוח הסניפים אשר מקדמים פעילות בין דורית בין חניכי תנועות הנוער לקהלי יעד של אזרחים ותיקים באוכלוסייה.
תנועות הנוער רואות עצמן, בשנים האחרונות, כחלק חינוכי ערכי ומרכזי בקהילה בה הן פועלות. הסניפים של כלל תנועות הנוער לומדים להכיר את צרכי הקהילה, ומנסים לתת מענה רחב לכלל רובדי האוכלוסייה, תוך שיתוף פעולה מקצועי עם הגורם הרלוונטי בקהילה.
תנועות הנוער על רקע זה מפתחות את תחום בעלי תפקידים בסניף שאינם מדריכים, אלא פעילים בעשייה שונה. (פעילי התנדבות, פעילי תרומה לקהילה, פעילי איכות סביבה ועוד) עשייה זו משמשת פלטפורמה משמעותית להעברת מסר חינוכי ערכי לבני הנוער, בדרך הסתכלותם, בהבנתם ובקרבתם לאוכלוסיות שונות בכלל ואזרחים ותיקים בפרט.
במקביל, אוכלוסיית האזרחים הוותיקים, גם היא הפכה בשנים האחרונות לשכבה מוגדרת, תוך התייחסות לחוזקות ולצרכים שלה.
קבוצת אוכלוסייה זו נחלקת בתוכה לרבדים שונים על רקע טווח גילאים, מצב תעסוקתי, מצב סוציו-אקונומי, עולים וותיקים וכו'. חלקם הגדול מצוי בקשר עם גורם רלוונטי בקהילה המכיר ומלווה אותו. בסיס הרעיון לתוכנית שיתוף פעולה זו, הינו לאתר בקהילות השונות בהם פועלות התנועות את קבוצות האזרחים הוותיקים השונות ולפתח תשתית חינוכית למערך משותף המתבסס על הדדיות בתרומה של שתי קבוצות אוכלוסייה אלו זו לזו ולקהילה כולה.
אנו מאמינים כי פעילות שכזאת תפתח את תחושת הכבוד וכיבוד המבוגר ותשמש נדבך חשוב בבניית חברה ערכית ומוסרית יותר.