מטרת הטיפול היא לסייע לאוכלוסייה הבוגרת, משפחותיהם והצוות המטפל, בהתמודדות עם קשיים פיזיולוגיים, נפשיים, התנהגותיים ותפקודיים הנגזרים ממאפייני הגיל וממצבו הייחודי של המטופל.
בשנת 2010, בפרויקט ראשון מסוגו בעולם, תיקון עולם יזמה מעקב תצפיתי ארוך טווח אחר קשישים המאושפזים בבית האבות הסיעודי `הדרים` ומשתמשים בקנאביס רפואי באופן קבוע. במסגרת המעקב נמדדו פרמטרים כגון: מדדי תזונה, צריכה קלורית, משקל, שימוש בתרופת, לחץ דם, רעד, ספסטיות ומדדים של איכות חיים (מצב רוח, הרגלי שינה וכו`).
גריאטר במחלקה: דר` משה גייצן, גריאטריה
במרפאת האחיות עוקבים אחרי נתוני המטופלים בהדרכה הראשונית ובהמשך כל חצי שנה. הנתונים שנאספים מהמטופלים הם: צריכת תרופות, סולם כאב, מדדי איכות חיים, מאפיינים ספציפיים של המחלה, תופעות לוואי ועוד.
מניתוח איסוף נתונים של בעלי רישיון לקנאביס רפואי בני 65 ומעלה בכל ההתוויות נמצא כי לקנאביס השפעה חיובית עם תופעות לוואי מתונות.
חוקרת ראשית: ליהי בר-לב שליידר
בית חולים: המרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה
באוגוסט 2016 הודיע משרד הבריאות כי רופאים גריאטריים יכולים להמליץ על טיפול בקנאביס רפואי. ההחלטה הרחיבה את הסמכות למתן קנאביס רפואי לרופאים הגריאטריים, וחוסכת מהמטופלים פניה לרופא המתמחה בבעיה ספציפית ממנה הם סובלים.