מטרת מחקר זה לבחון מהם תפיסותיהם של גננות ממגזרים שונים את הקשר עם הורים. המגע עם הורים הוא מרכיב מעורר מתחים המקננים בלב המחנכים המטפלים בילד. חוקרים טוענים כי מקורות המתחים בין הורים וגננות, נובעים כתוצאה מאמונות וערכים שונים שיש לשני הצדדים בתפיסת ההורות וגידול הילדים, אמונות אלו מושפעות מהבדלים במעמד של ההורים ושל המחנכים ומהרקע התרבותי והאמונה הדתית (יונס סחר, 2004.(
מחקר איכותני חזותי מסוג חקר מקרה רב משתתפים המאפשר ניתוח איכותני ובדיקת שכיחויות. השתתפו 32 גננות הלומדות בתואר שני בתוכנית חינוך בגיל הרך. הגננות עובדות ומשתייכות לשלושה מגזרים: חילוני, דתי וערבי. כולן נשים, כולן עוסקות בהוראת ילדים, בעלות ותק בהוראה (מעל 3 שנים).
כלי המחקר נקרא "קולאז` מטאפורי" (רוסו-צימט, אביבי, דן וגילת, 2006;(Russo-Zimet, 2017. עיבוד המידע כולל ניתוח קטגוריאלי וניתוח הוליסטי תוך בחינת מיצוב הגננת בעבודה עם ההורים. התקבלה הסכמה מצד הסטודנטים. התנהל דו-שיח עם הנחקרים. המחקר התבסס על כבוד הדדי ואמון. אמינות המחקר ואחריותיות המחקר מתבטאים בריבוי דרכי ניתוח של הממצאים ובשילוב ניתוח איכותני ותיאורי כמותי תיאורי.
ממצאי המחקר מעידים על מיצוב הגננות את תפקידן ביחס להורים בשלושה מצבים: בריחוק מההורים- התקשורת חד צדדית ונעשית העברת ידע מהגננת אל ההורים. בהקשבה להורים- תפקידה לדעת כיצד לנתב עצמה לפי ההורים ובדיאלוג עם ההורה. עוד נמצא כי הגננות מתייחסות ל-5 דפוסי הורים: ההורים הבלתי צפויים; ההורים שאינם נוכחים; ההורים המקשים; ההורים שנסחפים; וההורים הגורמים לנחת. תפקידן בעבודה עם ההורים ליצור אקלים מיטבי- 34% בחרו לייצג את עבודתן באמצעות לב. להשתמש באופן מושכל בתקשורת - 32% בחרו בייצוגים של אמצעי תקשורת. ולנהל את זמן מול ההורים. 31% בחרו בשעון לייצג את הזמן. (הערה-לא נערכו עדין עיבודים לגבי המגזרים השונים).
ממצאי המחקר נתמכים באמירה הכללית בספרות הטוענת כי הגננות רואות את הקשר עם ההורים כמרכיב מסובך, קשה ומאיים בעבודתן (Shimoni & Baxter, 1996). תרומת המחקר בהבנת תפיסותיהן של הגננות את תפקידן.