בית ספר "סלאח א- דין" הוא בית ספר יסודי השוכן בעיר הדרומית רהט, הוקם בשנת 1994 ונחשב בית ספר ותיק בעיר.
בבית הספר לומדים 704 תלמידים, ב- 25 כיתות כולל כיתת חינוך מיוחד אחת (א-ו).
מדד הטיפוח של בית הספר הוא 8.89. בית הספר שוכן בשכונה אופיינית לרהט ומגיעים אליו ילדים מהשכונות שמסביבו לפי אזור הרישום.
צוות בית הספר מונה 56 מורים ומורות. רב אנשי הצוות הם תושבי רהט וחלקם הקטן תושבי הצפון. הצוות הנו צעיר ובעל מוטיבציה לעבודה. לכל אנשי הצוות תואר ראשון וחלק נכבד מהם בעלי תואר שני.
בשנים האחרונות חל שינוי מהותי בקרב האוכלוסייה הבדואית ברהט, הנובע מהצורך של האימהות לצאת לעבוד מחוץ לבית. בעבר, בעוד האימהות עבדו בבית, בית הספר נהג להזמין אותן לפעילויות רבות. התפיסה שעמדה בבסיס ההזמנה היתה כי תפקידו של בית הספר הוא גם "לחנך" ו"להשכיל" את האימהות, לטפח הורות מיטבית ולהעשירן בכלים להתמודד עם נושאי ההורות השונים. יציאת האימהות לעבודה, גרמה לכך שבמשפחות רבות שני ההורים אינם נמצאים בבית רב שעות היום. צוות בית הספר חש כי נוצר חוסר איזון בין תפקיד ההורים לבין תפקיד ביה"ס ולכן חשוב לעדכן ולהעמיק את התפקיד "ההורי", תוך התאמה למאפייני הקשר בהתחשב במצב החדש, כך ביה"ס יהיה לא רק מקור ידע ומיטוב ההורות אלא מקום של היוועצות וקשר מכבד ושוויוני בין באיו.
בעקבות שינוי התפיסה נולד הצורך בהרחבת ארגז הכלים של המורים בשיח עם ההורים. נוצרו מבנים ופרקטיקות שיושמו בחדר המורים ועל ידי הצוות עם ההורים כשהמיקוד הוא סביב שיח פרטני עם ההורה. חדר המורים למד וחווה פרקטיקות שונות לשיח פרטני מיטבי עם הורה: פנים מול פנים, בטלפון ובביקור בית. צוות המורים וההורים חוו שינוי בתפיסה, בעקבותיה עליה בתחושת המסוגלות ההורית והמורית ושביעות רצון. (יובאו עדויות בסרטונים) בראיה לעתיד הוצב היעד להרחבת הקשר והשיח עם ההורים מהרמה הפרטנית לרמה המערכתית, זאת ע"י יצירת פרקטיקות המשתפות את ההורים לא רק בקשר לילדם הפרטי אלא גם בפרויקטים מערכתיים כמו: תקנון בית הספר, פיתוח הנהגת הורים ועוד.