מבוא:
מערכת ה- Airseal הינה מערכת אינסופלציה חדישה המשמשת חלופה לאינסופלטור הרגיל בניתוחים הרובוטיים והלאפרוסקופיים. אחד היתרונות העיקריים של המערכת היא היכולת לשמור על לחץ תוך בטני קבוע ללא קשר למידת שאיבת האויר. המידע לגבי מדדי ההנשמה במהלך הניתוח תוך השימוש במערכת הינו מוגבל. מטרת המחקר הינה לבחון את השינוי במדדי ההנשמה במהלך ניתוחים אורולוגיים בסיוע רובוטי.
חולים ושיטות:
נבחרו מטופלים אשר עברו ניתוחים אורולוגיים בסיוע רובוט במהלך 2018 תוך שימוש במערכת ה-Airseal, ונמדדו מדדי הנשמה שבעזרתם חושבה ההיענות ההנשמתית (compliance), תוך שימוש בלחץ תוך בטני של 15 ו-8 מ"`מ כספית, כמדד לסיכון לסיבוכים הרדמתיים. בנוסף, נאספו נתונים לגבי גיל המטופל, סוג הניתוח, BMI וכן מספר הדקות בכל ניתוח בהם הוחלט להעלות את הלחץ מעל ל-8 מ"מ כספית. על מנת לבצע השוואה בין מדדי ההנשמה בוצע מבחן T למדגמים מזווגים שהשווה את ההיענות ההנשמתית של כל נבדק ברמה של 15 מ"מ כספית לעומת 8 מ"מ כספית.
תוצאות:
אוכלוסיית המחקר מנתה 10 מטופלים. כל הניתוחים הושלמו בלחץ של 8 מ"מ כספית. בשלושה ניתוחים בלבד נדרש להעלות את הלחץ מעל ל-8 מ"מ כספית (סה"כ למשך 2% מזמן הפנאומופריטונאום). תוצאות הניתוח הראו שבלחץ תוך בטני של 8 מ"מ כספית (m=26.78, sd=5.69) ההיענות הייתה גבוהה יותר באופן מובהק מההיענות בלחץ של 15 מ"מ כספית (m=22.88, sd=3.67), (t=4.12, p=0.003).
מסקנות:
תוצאות המחקר מצביעות, כי ביצוע ניתוחים רובוטיים בלחץ תוך בטני של 8 מ"מ כספית באמצעות מערכת Airseal הינו בר יישום. שימוש בלחץ תוך בטני זה מאפשרת תנאי הנשמה טובים יותר, ויתכן שתוביל לפחות סיבוכי הרדמה כגון חזה אויר, פנאומומדיאסטינום ושינויים המודינמיים.