השוואת הדיוק בגילוי סרטן תאי האורתל בין בדיקת שתן לציטולוגיה ובדיקות FISH ו-CELL DETECT

מבוא ומטרה:

זיהוי סרטן תאי האורותל בבדיקות שתן לציטולוגיות מהווה אתגר בשל חוסר דיוק של הבדיקה ובפרט בדרגות אלימות נמוכות. מטרת עבודתנו להשוות את יעילות זיהוי תאים ממאירים בשתן אצל מטופלים עם גידולי האורותל בין בדיקת שתן לציטולוגיה ושתי בדיקות אחרות: Urovysion ו- Cell Detect.

לאחרונה פותחו בדיקות חדשניות שנקראת Urovysion ו- CELL DETECT ומטרתן להעלות את אחוז גילוי מקרי הסרטן.

CellDetect הינה צביעה היסטולוגית מבדלת המדגישה בעזרת צבע מאפיינים ממאירים בתאים הנראים במשטחי שתן ובדיקת Urovysion הינה בדיקת FISH שמאתרת שינויים כרומוזומליים הקשורים לסרטן תאי אורותל .

שיטות-

המחקר פרוספקטיבי ממרכז בודד. במחקר נכללו חולים שאובחנו על פי הדמיה או צסטוסקופיה עם גידול במערכת השתן ואושפזו לצורך כריתת הגידול או חולים עם וכן קבוצת ביקורת שכללה חולים שעברו ניתוח בגין הגדלת ערמונית שפירה או נשים שעברו ניתוחים לתיקון אי שליטה ולכולם הייתה הדמיה של מערכת השתן. לפני הניתוח נלקחה מכל חולה דגימות שתן שנשלחו למעבדה הפתולוגית בביה"ח ועברו הערכה ללא ידיעת התוצאות הפתולוגיות או הציטלוגיות האחרות.

תוצאות:

במחקר נכללו 80 חולים . בטבלה המצורפת רואים שמידת הדיוק של בדיקות Urovysion ו-CellDetect עולות על בדיקת השתן לציטולוגיה.

Urovysion

(n=60)

CELL DETECT

(n=65)

CYTOLOGY

(n=78)

58%

72%

50%

SENSITIVITY

76%

76%

80%

SPECIFICITY

72%

74%

71%

PPV

62%

74%

61%

NPV

מסקנות:

תוצאות ראשוניות אילו מראות שבדיקות Urovysion ו-CellDetect עדיפות על בדיקת שתן לציטולוגיה. יש להגדיל קבוצת הניסוי ובפרט זו עם דרגת אלימות נמוכה כדי לבסס את הממצאים של המחקר הנוכחי.

אסמעיל מסארוה
אסמעיל מסארוה
בני ציון








Powered by Eventact EMS