ניתוח אמבולטורי mini sling לתיקון אי נקיטת שתן במאמץ בנשים -נסיון של שני מרכזים

מאשה בן צבי 1 רג'אי עתאמנה 2 בוריס פרידמן 3 אלכסנדר קפלון 3 אלכסנדר ציביאן 2
1אגף נשים ויולדות, מרכז רפואי ע"ש אדית וולפסון
2מחלקה אורולוגית, מרכז רפואי ע"ש אדית וולפסון
3מחלקה אורולוגית, מרכז רפואי כרמל

מבוא: ניתוח מתלה בחתך יחיד (mini sling) לדליפת שתן במאמץ פותח בניסיון להוריד תחלואה וליצור שיטה ניתוחית שניתן לבצע במסגרת אמבולטורית. יעילות ניתוח זה עדיין לא ברורה היות ובספרות עדיין אין מספיק נתונים בנושא. בעבודה זו אנו מציגים את הניסיון הראשוני של שני מרכזים בשיטה זו.

חולים ושיטות: בוצעה סקירה רטרוספקטיבית של תיקי מטופלות שעברו ניתוח לתיקון דליפת שתן במאמץ בעזרת mini sling Altis בלבד משנת 2017 בשני מרכזים עם מעקב מינימלי של 3 חודשים. נבדקו הנתונים הדמוגרפים, התוצא הראשוני היה feasibility של הניתוח והתוצא השניוני היה יעילות ובטיחות הניתוח. נבדקו משך הניתוח, סיבוכים במהלך הניתוח ובמהלך הבתר ניתוחי. יעילות הניתוח נבדקה גם באמצעות בדיקה פיזיקלית בעת הביקורת בעזרת תבחינים כגון cough stress test, ירידה בכמות הפדים, שאלונים ייעודיים ודיווח התרשמות סובייקטיבית של המטופלות.

תוצאות: ענו לקריטריונים 35 מטופלות בשני המרכזים. הגיל החציוני היה 49 שנים (41-88). משך הניתוח החציוני ארך 20 דקות (8-49 דקות). במהלך הבתר ניתוחי היו שני מקרים של אצירת שתן שטופלו שמרנית בהצלחה. מקרה אחד של דמם וגינלי מוגבר טופל שמרנית. המעקב נע בין 3 ל14 חודשים. אחוזי ההצלחה עמדו על 86%. כל הניתוחים בוצעו במסגרת אשפוז יום.

מסקנות: הניתוח בעזרת סרט Altis הינו פשוט לביצוע, בטוח, יעיל וניתן לביצוע במסגרת אמבולטורית. אחוזי ההצלחה דומים לשיטות מתלה סינטטי מסוג TVT וTOT.

מאשה בן צבי
מאשה בן צבי
בית חולים ע"ש א. וולפסון








Powered by Eventact EMS