הקדמה:
טיפול קבוצתי מערב בתוכו אלמנטים אשר אינם אפשריים בטיפולים אינדוידואליים (ארווין יאלום 2007 - הגישה הבינאישית). פעילות קבוצתית מהווה את ICF הבסיס לתפישה ההשתתפותית על פי ה participation בה אנו רוצים להשיג מעורבות במצבי חיים.
כאשר מדובר בילדים עם קשיים התפתחותיים מסוגים שונים, הקבוצה מאפשרת "תרגול על אמת" עם חברים בני גילם ומדמה סביבה חברתית אותנטית. עצם המפגש עם ילדים הנמצאים באותו מצב מהווה "קבוצת שווים" המאפשרת לילד ליצור לעצמו זהות עצמית ומכשירה אותו לפתח מארג יחסים חברתיים. בנוסף חברת הילדים מסייעת לעורר עניין ומוטיבציה להשתתפות.
מהמטפלים העברת קבוצה דורשת מיומנויות ניהול השונות מטיפול פרטני. המטפלים ניצבים בפני אתגר כפול - מחד נדרשת התמודדות במקביל עם ילדים ברמות תיפקוד שונות ומתוך כך נדרש ידע ספציפי בנוגע לחוזקות ולקשיים של כל ילד בקבוצה, ומאידך יש צורך בהבנת הדינמיקה הקבוצתית, בניהול ובמינוף שלה.
העברת קבוצה על ידי קלינאיות תקשורת ובמשותף עם אנשי צוות מתחומים שונים, בעבודה מולטי-דיסיפלינרית, מאפשרת:
* לבנות פעילות המתייחסת לכמה תחומי תפקוד ובכך מאפשרת התנסות בסיטואציות הקרובות למציאות היום-יומי**
* למטפלים היא מאפשרת, לראות את הילדים בתפיסה הוליסטית לעומת התייחסות לתחומי תפקוד מצומצמים יותר**
*לכל אחד מאנשי הצוות modeling לקבל ולספק**
*חלוקת תפקידים בין המנחים**
מטרה:
בסדנא נבין את היתרונות והאתגרים בצורת טיפול זו. נסקור את מגוון המטרות שניתן להשיג בעבודה קבוצתית. נחשף לאפשרויות שונות של בניית קבוצה והעברתה ונתנסה בתכנון קבוצה לילדים ברמות תפקוד שונות וצרכים שונים. יינתן דגש לקבוצות בתוך מערכות חינוכיות המועברת על ידי קלינאיות תקשורת ואנשי צוות נוספים.
הסדנא תורכב מחלק תיאורטי וחלק מעשי-התנסותי.