אחד המאפיינים העיקריים של תופעת האפרקסיה של הדיבור בילדות המדווחים ע"י דוח של הארגון האמריקאי ASHA הוא שיבושים בהפקת הטעם הלקסיקלי. מרבית המחקר שעסק בבדיקת הטעם הלקסיקלי אצל ילדים עם אפרקסיה נערך באוכלוסייה דוברת אנגלית. עברית שונה מאנגלית בכמה היבטים בדפוס הטעם. בעברית ההטעמה הדומיננטית הינה מלרעית, לטעם מעורבות גדולה במערכת המורפולוגית ואין הבדל ניכר באיכות התנועה בין הברה מוטעמת ושאינה מוטעמת. לעומת זאת באנגלית, ההטעמה הדומיננטית היא מלעילית, ואיכות התנועה שונה בין הברה שאינה מוטעמת לבין הברה מוטעמת. מאפייני הטעם השונים של עברית לעומת אנגלית עשויים להקל על הפקת הטעם ע"י ילדים עם אפרקסיה, ו\או על שיפוט ההפקה ע"י השופטים ששפת אמם עברית.
על רקע זה, מטרת המחקר הינה הערכת יכולת הפקת הטעם הלקסיקלי בקרב ילדים דוברי עברית עם אפרקסיה באמצעות ניתוח תפיסתי ואקוסטי.
במחקר השתתפו שתי קבוצות נבדקים דוברי עברית: 18 ילדים בני 7-4 שנים, אשר אובחנו כבעלי אפרקסיה של הדיבור בילדות, ו- 18 ילדים עם התפתחות טיפוסית אשר הוו את קבוצת הביקורת. הנבדקים הותאמו בזוגות מבחינת משתני גיל, מין, מיצב סוציואקונומי והשכלת האם.
הפקת הטעם נבדקה באמצעות שלושה מבדקים: חיקוי מילות תפל, חיקוי מילים אמיתיות וחיקוי משפטים. הפקות הילדים הוקלטו, הושמעו לשופטים קלינאי תקשורת לשם שיפוט הטעם ונותחו אקוסטית.
בהרצאה יוצגו תוצאות המחקר וההשלכות הקליניות להערכה ולאבחנה מבדלת של אפרקסיה של הדיבור בילדות.