השימוש במד סטורציה במחלקת טיפול נמרץ ילודים – פגיה במסגרת החייאה הינו הכרחי ובעל משמעות מרבית להחלטה על המשך הטיפול, ובייחוד על שיטת ההנשמה (מכנית לעומת נזאלית), ומשך החשיפה לחמצן, דבר שיש לו השלכות רבות על הפרוגנוזה ומהלך אשפוז הילוד בפגיה. מכאן החשיבות של הערכה נכונה ומדויקת של ערך הסטורציה עוד מהדקה הראשונה לחיים.
מטרת מחקר זה היא להשוות בין היעילות והאמינות של מדי הסטורציה הקיימים כיום בשוק; Nellcor™ Bedside SpO2 ו- Masimo Radical-7 מתוך רצון לתת את הטיפול וההערכה הנכונים ביותר בעת החייאה. כמו כן, לבדוק האם ההמלצה מפרוטוקול החייאת הילוד לחבר למכשיר אק"ג למדידה מדויקת יותר של הדופק היא ברת יישום בזמן החייאה.
המחקר כלל ילודים מחדרי הלידה וניתוח של בית חולים בילינסון, אשר לאחר לידתם חוברו בו זמנית לשני מדי הסטורציה הנ"ל תוך תיעוד הזמן הנדרש עד קבלת אות אמינה משני המכשירים השונים, ובהמשך בוצעה השואה בין ערכי הסטורציה והדופק שהתקבלו מהמכשירים השונים. במקביל, חיבור למכשיר האק"ג באותו הילוד שימש כרפרנס לערך הדופק האמין.
התוצאות עד כה לאחר גיוס 32 משתתפים היו לטובת מכשיר ה-NELLCOR, אשר ממוצע הזמן עד לקבלת אות וערך יציב מהמכשיר היה נמוך יותר באופן מובהק סטטיסטית. כמו כן מכשיר ה-MASIMO הדגים FALSE BRADYCARDIA ב-38% מהמקרים שאיפשרו השוואה לערך הדופק ממכשיר האק"ג. יש לציין שמדובר בתוצאות פרלימינריות כי המחקר עודו מתקיים ומתוכנן להכפיל את מספר המשתתפים על מנת לחזק את המובהקות הסטטיסטית.
מלבד המשמעות של התוצאות הנ"ל, היה ניתן להסיק מהמחקר שהחיבור למכשיר האק"ג בעת החייאה היה בר ביצוע אך גוזל זמן יקר ודורש הגברת אנשי צוות, ואינו בעל השפעה משמעותית על המשך ההתנהלות בהחייאת הילוד.


