MULTI SCRUM, TFS & OLD BUDDY MS PROJECT ,תהליך מוצלח בחברת איתוראן

נעמי רימה שלמן טל ריכטמן
PMO, אפקטיב פי.מ., ישראל

תקציר מהנהלים

לקשר בין עולם הפיתוח לבין עולם ניהול הפרויקטים תמיד מהווה אתגר. תוסיפו לזה מספר צוותים מולטידיסציפלינריים שתלויים אחד בשני ומפתחים במקביל מגוון מוצרים. כל מוצר יוצא לשוק בתדירות אחרת. לכל מוצר יש לקוחות רבים מרחבי העולם, המחכים לו בקוצר רוח.

זה לא סקראם, זה מולטי סקראם! לא מספיק? תוסיפו לזה שינוים רבים בסדר העבודה, פרויקטים חדשים המתהווים כל יום וקצב משימות גדל מהיום ליום.

בכל רגע נתון על משאבי הפיתוח יש תחרות קשה מצד כל הלקוחות הפנימיים. איך לנהל כל זה ולא ללכת לאיבוד?

חברת איתוראן פנתה אל חברת אפקטיב פי.מ. בשאלה אחת – איך משפרים את העמידה בלוחות הזמנים ונותנים ללקוחות את התשובות המדויקות ביותר?

במהלך החצי שנה האחרונה, עשינו מהפך בצורת ניהול פיתוח וגרסות בחברת איתוראן. הוספנו נקודות תכנון ובקרה, ניהול פורטפוליו הטמעת ממשק ביןTFS ל- MS Project. כל זה תוך כדי שיתוף פעולה של לקוחות וצוותי פיתוח.

  1. הדרך
    • התחלנו מהקמת גוף הPMO והגדרת ה Roadmap. לא ניתן לנהל סביבה מולטי פרויקטאלית כזאת ללא גורם אחראי על תכנון ובקרה.
    • שקיפות

ראשית, יצרנו שקיפות של כלל הפיתוחים ב TFS (Team Foundation Server- כלי מיקרוסופט לניהול תהליכי פיתוח) ללקוחות הפנימיים. באמצעות לוח מכוונים (דשבורד) ייעודי, כל לקוח יכול לגשת לכלל הפיתוחים ובאגים אשר ביוזמתו. בדשבורד מוצגים גרפים, מדדים ובקרות עפ"י בחירתו. חסכנו שאלות מסוג "מתי עולה למבצעי?" ועברנו לשאלות "למה כל כך רחוק?".

  • ניהול פורטפוליו

בגלל שהיקף הדרישות עלה פי כמה על יכולות הפיתוח, היינו צריכים למסד את תהליך כניסת הדרישה לפיתוח, להגדיר סינונים ומגנוני תעדוף. הלקוח הפך להיות חלק פעיל בתהליך קבלת ההחלטות. מעכשיו עליו לאשר את הדרישה לפיתוח, לאחר שראה את האפיון ואת עלות הפיתוח. כך אנו בטוחים שרק הפיתוחים הכי נכונים לארגון נכנסים לפעולה.

על כל לקוח לתת תעדוף לדרישותיו וכך להשפיע על החלטות על תכולת הגרסה.

  • ניהול לו"ז ומשאבים

ל TFS יכולות נהדרות לניהול Life Cycle של דרישות הפיתוח. אך אין לו תכונות נדרשות לניהול לו"ז ומשאבים ובכך לא ניתן באמת להבין מה ומתי מספקים ללקוח. על מנת להשלים את התמונה, החלטנו לממשק את ה TFS עם ה MS Project, כמובן עם הרבה התאמות של שני הכלים, תוך כדי התאומות בכל תחום פיתוח (Mobile, Web, BI)

  • דיווח ההתקדמות

השלב הבא היה להבין מהן הערכת הזמנים לכל דרישה. האם אנו מסוגלים לעמוד בתכולה שהתחייבנו. על מנת להשיג מטרה זו הטמענו תוסף ל TFS שמאפשר למפתוחים ולבודקים לדווח מאמץ מושקע ומאמץ שנשאר.

עכשיו יכולנו להקים דרישות פיתוח ב TFS, לקבל הערכות למאמץ פיתוח, לייבוא אותן לMS Project, לבצע שם החלקת משאבים (כן כן זה אפשרי!), לבצע סימולציה, לקבוע את תכולת הגרסה ולהחזיר חזרה ל TFS, עם לוחות זמנים של הגרסאות.

  • שינויים נוספים
  • ביצענו שינויים בתהליכי פיתוח, איתרנו תהליכים ותפקידים שחסרים, הוספנו נקודות תכנון ובקרה לגרסאות
  • הוספנו:
    • כפתור "מצוקה" בTFS "אני תקוע"
    • מנגנון התרעות על השינויים בגרסה
    • פגישות התנעה וסגירה לכל גרסה
    • פגישת סנכרון בין המפתח לבודק וכו`.
  1. תוצאות

לשנות תרבות ארגונית לניהול פיתוח וניהול פרויקטים לוקח זמן. צריך להיכנס לשגרה של תהליך מסודר יותר עם שינויים מנוהלים. אבל זה קורה.

האם, אחרי כל השינויים האלו, הלקוחות מרוצים – זה נשמע בהרצאה, נראה מסכי עבודה וכו`.





החברה המארגנת: ארטרא בע"מ, רחוב יגאל אלון 94 תל אביב 6109202 טלפון: 03-6384444, פקס: 6384455–03
iem@ortra.com מייל לשאלות





Powered by Eventact EMS