הקדמה:אי נקיטת שתן לאחר כריתת ערמונית פוגעת קשות באיכות חיי המטופלים, בעיה זו נדירה בהרבה אולם קיימת גם לאחר כריתת ערמונית שפירה.
שיטה:העבודה סוקרת את ניסיוננו בטיפול ניתוחי ע"י ARTEFICIAL URINARY SPHINCTER (AUS) או MALE SLING (MS) לאחר כריתת ערמונית, זוהי סקירת נתונים רטרוספקטיבית ,הצלחה מדווחת במקרים של היעדר דליפה או שימוש בפד ביטחון אחד ליום. בוצעו 45 ניתוחים ב 42 מנותחים עם אי נקיטת שתן, 6 לאחר כריתת ערמונית שפירה והיתר לאחר כריתה רדיקאלית, MS ב 19 מקרים ו AUS ב-26 מקרים.
תוצאות:MS הביא להפסקת דליפה מידית ב-12/19 (63 %) מטופלים, 2 אבדו למעקב מיד לאחר הניתוחים ,3 מטופלים דווחו על קושי השתנה עד חודש לאחר הניתוח ואחד סובל מכאב כרוני ממושך, במטופלים בהם הניתוח נחשב תחילה למוצלח הדליפה חזרה ב 7/12 (58%),משך המעקב הממוצע היה 4 שנים.
AUS השיג את מטרתו ב-23 / 20 (86%), בשני מקרים נרשמו סיבוכים שדרשו התערבות בתקופה הבר ניתוחית נדידה של הרזזרואר ונדידה של המשאבה. בהמשך 4 מטופלים עברו הרחקה של הסוגר , 1 בגלל ארוזיה של השופכה ו 3 בגלל אטרופיה של השופכה, פרק הזמן הממוצע עד לאקספלורציה היה 6.5 ושנים.
11 עברו AUS לאחר כישלון MS,בניתוח הנתונים של המטופלים שעברו ניתוח AUS ראשוני לעומת לאחר כישלון MS לא נמצא הבדל ברוחב הטבעת שהושתלה או בסיכון לסיבוכים, אחוזי הדליפה המשמעותית לאחר הניתוחים היו כ % 9 בשתי הקבוצות.
לסיכום:AUS יעל יותר MS לטיפול באי נקיטת שתן לאחר כריתת ערמונית. AUS בטוח ויעיל גם אם הוא מבוצע לאחר כישלון MS.
למיטב ידיעתנו הצגנו את הסדרה הגדולה בארץ לניתוחי AUS לאחר כישלון MS.