המטרה: להרחיב את חוויית הלמידה תוך מתן משמעות עמוקה יותר ואפשרות להזדהות עם החומר הנלמד באמצעות שיחות, פעילויות ושיקוף תהליכים. מודל למידה זה נותן לסטודנטים הזדמנות להתגבר על עמדות שליליות, פחד, דחייה מפני העבודה עם זקנים על ידי אינטראקציה בלתי אמצעית עם אוכלוסיה זו. לזקנים ניתנת ההזדמנות לפתח מיומנויות לתקשר עם אנשי מקצוע ואנשים צעירים ולתרגל דפוסי קבלה ומתן עזרה.
שיטות: תכנית משותפת בין המכללה האקדמית תל-חי ועמותת ותיקי הגליל, פותח מודל המבוסס על שיתוף קשישים בתהליך הלמידה של קורס המיועד לסטודנטים בשנה ג` בתחום הזקנה. התכנית מתבססת על מגמה המסתמנת בשנים האחרונות של שיתוף לקוחות בתהליכי קבלת החלטות והוראה. מגמה זו הנקראת "קהילות הכשרה" מיועדת לקבוצות של אנשים החולקים עניין או תשוקה למה שהם עושים, ולומדים כיצד לעשות זאת טוב יותר, תוך כדי שיתוף פעולה קבוע. תהליך ההתארגנות כולל בשלב הראשון יצירת שיתוף פעולה עם בית ותיקי הגליל ובחירת הזקנים שישתתפו בקורס ובשלב השני יידוע הסטודנטים לגבי אופי הקורס, מפגש ראשון של הזקנים, הסטודנטים, העובדת הסוציאלית של העמותה והמנחה וקביעת התנהלות הקורס.
ממצאים: הקורס מציע מבט מעמיק לגישות תיאורטיות, למושגים ולמיומנויות הנדרשים להתערבות מקצועית אפקטיבית עם האוכלוסייה המבוגרת. תכני הקורס כוללים: תהליכי התפתחות על רצף החיים, תקשורת עם אנשים מבוגרים, גילנות, דילמות אתיות, כלים לאבחון והערכה של הזקן על הרצף התפקודי, היבטים משפחתיים בין דוריים, טכניקות טיפול יצירתי ועבודה בטבע, התמודדות עם אובדנים וסוף החיים, תכנון תהליך ההתערבות פרטני וקהילתי, מגדר ומיניות. הלמידה מתקיימת תוך שילוב הסטודנטים הצעירים והזקנים בדיונים, בתרגילים ובמטלות הקורס. הזקנים לוקחים חלק פעיל בהכנת מטלות הקורס של הסטודנטים.
מסקנות:
תוצאות בסיום שנת הלימודים: