מטרת העבודה: הזדקנות החברה מלווה גם בתופעת הגילנות הכוללת הבניה חברתית, לרוב שלילית של תופעת ההזדקנות. אחת הדרכים להיאבק בתופעה היא יצירת מסגרות בין דוריות שבמסגרתן זקנים וצעירים נפגשים על בסיס שוויוני ושובר חומות.
מטרת העבודה בנדון היא להציג ולהעריך את הקורס "מהדרה להכלה- מזקנה פעילה לזקנה אקטיביסטית", שהינו חלק מ"תוכנית הדגל" של אוניברסיטת חיפה, המשלב סטודנטים לתואר שני מהפקולטה למדעי הרווחה והבריאות וזקנים, פעילים חברתיים משכונות במערב חיפה. בחלקו הראשון של קורס בן שנה, לומדים הסטודנטים והפעילים קורסים בתחומים שונים הקשורים בזקנה ובחלקו השני בקבוצות קטנות רב דוריות הם יוזמים ומוציאים לפועל פרויקטים חברתיים השואפים ליצור שינוי חברתי במעמדם של זקנים בכלל.
שיטות: הגישה המחקרית לבחינת הקורס היתה בדרך של מחקר מלווה שבוצע לאורך כל השנים במקביל לביצוע הקורס בפועל. המחקר כלל חלקים כמותיים (סקרי שביעות רצון בשלבים של לפני ואחרי הקורס) לצד חלקים איכותניים (דהיינו ראיונות עומק עם שתי קבוצות המשתתפים: הסטודנטים והאזרחים הותיקים).
ממצאים: ממצאי המחקר יכללו הצגה תיאורית של דוגמאות של פרוייקטים אקטיביסטיים שונים שבוצעו בקורס לאורך השנים על ידי הקבוצות המשותפות של אזרחים ותיקים וסטודנטים. בנוסף, יוצגו החוויות השונות של המשתתפים, שכללו שינויי עמדות אישיים, שבירת סטראוטיפים הדדית, ותחושת העצמה.
מסקנות: קורס אקדמי בין-תחומי אקטיביסטי המשלב על בסיס שוויוני סטודנטים מן השורה לצד אזרחים ותיקים בקהילה, מסוגל לא רק לחולל שינוי בעמדות חברתיות, אלא מסוגל גם להעצים אזרחים ותיקים וסטודנטים לעשיה חברתית. יחד עם זאת, הקורס מעורר אתגרים בכל נוגע לאופן שבו ניתן להפנים את משמעות המושג "אקטיביזם" חברתית, ולמלא בו תוכן בהקשר של זכויות זקנים.