הכינוס הדו שנתי ה-23 של האגודה הישראלית לגרונטולוגיה, 17-18 בפברואר,2020

הערכת נימוס ברובוט מסייע לגיל השלישי

אלירן יצחק שיקהאר קומר סמואל אולטנג'י ורדית סרנה-פליישמן נעם טרקטינסקי גלית נמרוד יעל אידן
המחלקה להנדסת תעשיה וניהול, אוניברסיטת בן גוריון בנגב, Israel

מחקר זה עוסק בהערכת השפעת רמת הנימוס של רובוט המסייע לגיל השלישי על האינטראקציה בין האדם לרובוט. המחקר בחן את השפעת רמות הנימוס על:

1. הרגשתו הסובייקטיבית של הנבדק – רמת שביעות הרצון, רמת ההנאה ורמת האמון שלו ברובוט.

2. יעילות המשימה ומידת הנינוחות של הנבדק.

בתיאוריית הנימוס של Lakoff רמות הנימוסין השונות אופיינו באמצעות שלושה כללים - אל תכפה את עצמך` , `תן אפשרויות לבחירה`, ו-`היה חברותי`. הם יושמו במשימה רובוטית שעוצבה במטרה לבחון כיצד רמות נימוסין שונות אצל הרובוט משפיעות על האינטראקציה שלו עם אנשי הגיל השלישי. בנוסף, שלוש רמות הנימוס שהוגדרו אצל הרובוט נבדלו במספר כללי הנימוס שהופעלו בכל אחת מהן. הנבדק תקשר עם הרובוט באמצעות צג מחשב סטנדרטי כדי לענות על שאלותיו של הרובוט בנוגע להעדפות המשתמש לגבי אופן ביצוע משימת עריכת השולחן.

בניסוי השתתפו כ 20- מבוגרים בגילאי 65 ומעלה. כל משתתף השתתף בשלושה תרחישים בהם הרובוט ערך עבור הנבדק את השולחן, בכל פעם על פי רמת נימוס אחרת שנבחרה אקראית. מרבית האנשים בניסוי בחרו להתיישב ליד הרובוט דבר המעיד על כך שהם חשו בנוח במהלך האינטראקציה. המשתתפים אשר בחרו תחילה לעמוד במהלך המפגש הראשון שלהם עם הרובוט שינו בהמשך את תנוחתם, כנראה בגלל עייפו, וישבו לבסוף בסמיכות לרובוט.

מתוצאות הניתוחים הסטטיסטיים עולה כי קצב הלב של המשתתפים ירד ברמת נימוסין נמוכה יותר וככל שעלתה ההיכרות עם הרובוט. רוב המשתתפים אשר הצליחו להבחין בין רמות הנימוס, העדיפו רובוט מנומס מאשר רובוט שאינו מנומס. רמת האמון, ההנאה ושביעות הרצון של המשתתפים שהצליחו להבחין בין רמות הנימוס הייתה גבוהה יותר ברובוט מנומס ביחס רובוט שאינו מנומס. בנוסף, יותר ממחצית המשתתפים ענו כי הם מעדיפים שהרובוט המנומס הוא זה שיערוך עבורם את השולחן, ואילו לגבי הרובוט הלא מנומס- מרבית האנשים בחרו שהוא לא יערוך עבורם את השולחן.









Powered by Eventact EMS